ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τετ-α-τετ Παπαδήμου-Προβόπουλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

11:46 - 15 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα εξετασθεί το απόγευμα της Πέμπτης στη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Προβόπουλος θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και για το περιεχόμενο της Έκθεσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2011. Η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται πως οι ελληνικές τράπεζες και οι κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μετείχαν στο PSI με ελληνικά ομόλογα 43 δισ. ευρώ, καθώς και με δάνεια ύψους 6,5 δισ. που έχουν χορηγήσει προς προβληματικές ΔΕΚΟ.

Προς το παρόν, στην αγορά υπάρχουν μόνο φήμες για το ύψος των ζημιών που θα κληθούν να γράψουν οι τράπεζες με το συνολικό τους ύψος να αγγίζει τα 30 δισ. ευρώ. Όπως είναι γνωστό, οι ζημιές αυτές θα καλυφθούν από το ΤΧΣ, αλλά θα δοθεί η δυνατότητα στις τράπεζες να μπουν στη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συμμετέχοντας σε ποσοστό 10%, συνεισφέροντας δηλαδή τα περίπου 3 δισ. ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 15 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.