ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Ο Παπαδήμος ίσως παραμείνει πρωθυπουργός

14:35 - 15 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

"Η ελληνική εκδοχή του SuperMario μπορεί να ήρθε για να μείνει", αναφέρεται στον τίτλο του δημοσιεύματος της Wall Street Journal.

Οι εκλογές στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου αλλά ο τεχνοκράτης Λουκάς Παπαδήμος μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις επικείμενες εκλογές δεν θα υπάρξει ξεκάθαρος νικητής, ο κ. Παπαδήμος μπορεί να κληθεί ξανά να βάλει "στην άκρη" την ακαδημαϊκή του καριέρα και να συνεχίσει να οδηγεί την Ελλάδα, σημειώνει η WSJ.

H NΔ προηγείται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις αλλά δεν φαίνεται πιθανό να επιτύχει αυτοδυναμία, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ πίσω. Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τα δυο κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να αποφύγουν τις επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Παπαδήμος είναι ο μόνος που θα μπορούσε να γίνει δεκτός ως πρωθυπουργός και από τα δυο κόμματα, συμπληρώνει η WSJ.

Αν δεχθεί και επιβάλλει αυστηρούς όρους για πως θα κυβερνήσει τότε ίσως δημιουργηθεί ένας νέος Mario Monti.

Η ελληνική έκδοση ενός Super Mario είναι το καλύτερο πράγμα για το οποίο μπορούν να ελπίζουν η Ελλάδα και η Ευρώπη, σημειώνει η WSJ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.