ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΕΚ Παπανδρέου... (vid)

12:07 - 19 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Επί των ημερών του, η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων υποχώρησε βάναυσα, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές, αλλά και θεσμικοί παράγοντες όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ.Προβόπουλος, υπήρχε και εναλλακτικός δρόμος. Η κατόπιν εορτής απόφαση του να προσφύγει σε δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ, έπληξε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, και οδήγησε στα όσα ντροπιαστικά διαδραματίστηκαν στην Σύνόδο στις Κάννες. Τώρα, αποκαλύπτοντας τα μελλοντικά του σχέδια, ο πρώην πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου αποκαλύπτει πως θέλει να ανοίξει μία σχολή για την...εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία», ανέφερε στην τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο BBC στην εκπομπή της Ζeinab Badawi. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει πως ο ίδιος έγινε πολιτικός περίπου...με το ζόρι, καθώς κατά κάποιον τρόπο επηρεάστηκε έντονα από το οικογενειακό του περιβάλλον.«Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική», είπε και υπογράμμισε πόσο συνέβαλε στην επιλογή του αυτή η φυλάκιση του πατέρα του.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι στενοχωριέται όταν ακούει ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό αφού όπως εξήγησε αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι ευρωπαϊκό, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας: «Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Έχει πολλές δυνατότητες» ενώ επισήμανε ότι ιστορικά η δεδομένη χρονική περίοδος είναι δύσκολη, αλλά αποτελεί σημείο καμπής.

Δ.Κ.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 19 Μαρ 2012

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.