ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την Αφάντου

10:31 - 20 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Σε πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου προχώρησε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Ο ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 22 Μαΐου.
Το ακίνητο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελείται από το οικόπεδο «Γκολφ Αφάντου» έκτασης περίπου 1.527.000 τμ και το οικόπεδο «Νότιο Αφάντου» έκτασης περίπου 331.000 τμ (που χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά οικόπεδα, 298.000 και 33.000 τμ αντίστοιχα), καθώς και τον παρακείμενο στο ακίνητο αιγιαλό και παραλία.

Τμήμα του οικοπέδου Γκολφ Αφάντου (έκτασης περίπου 450.000 τμ) καλύπτεται από γήπεδο γκολφ 18 οπών, το οποίο λειτουργεί από το 1973.

Το ακίνητο ανήκει σήμερα κατά πλήρη κυριότητα στον ΕΟΤ, όσον αφορά το οικόπεδο «Γκολφ Αφάντου» και στο Ελληνικό Δημόσιο, όσον αφορά το οικόπεδο «Νότιο Άφαντου», ενώ η αποκλειστική διαχείριση και εκμετάλλευσή του διενεργείται σήμερα από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου στην ΕΤΑΔ. Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το ακίνητο θα μεταβιβαστεί και θα περιέλθει κατά κυριότητα, νομή και κατοχή στο Ταμείο, ενώ ο αιγιαλός/παραλία θα παραχωρηθούν κατά χρήση.

H αξιοποίηση του Ακινήτου θα λάβει τη µορφή της πώλησης του συνόλου ή της πλειοψηφίας των µετοχών ανώνυµης εταιρείας, συσταθείσας κατά το Ελληνικό δίκαιο, την οποία το Ταµείο θα ιδρύσει και στην οποία θα εισφέρει συγκεκριµένα εµπράγµατα δικαιώµατα επί του Ακινήτου.Τα ακριβή όρια του Ακινήτου και τα δικαιώµατα που θα κατέχει η Εταιρεία επί του Ακινήτου θα καθοριστούν στην Β' Φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας. Επιπροσθέτως, η Εταιρεία θα έχει το δικαίωµα να χρησιµοποιεί τον Αιγιαλό/Παραλία για µια αρχική περίοδο πενήντα (50) ετών. Εάν ο σχετικός νόµος τροποποιηθεί, (α) η εν λόγω χρονική περίοδος δύναται να παραταθεί, και (β) δύναται να τροποποιηθεί το περιεχόµενο των δικαιωµάτων που θα εισφερθούν στην Εταιρεία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.