ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Προβληματισμός για τους διαγραφέντες - Ολοκληρώνει το «στήσιμο» του επιτελείου του ο Βενιζέλος

10:27 - 22 Μαρ 2012
Alexandros Velmachos

Από Alexandros Velmachos

Διαφωνίες από αρκετά στελέχη για τη τύχη των βουλευτών που δεν ψήφισαν τους νόμους στη Βουλή. Πως ετοιμάζεται να στελεχώσει το κόμμα ο Βενιζέλος

Μετά την κάθετη διαφωνία του Ανδρέα Λοβέρδου, , Άννα Διαμαντοπούλου και Δημήτρης Ρέππας επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους, μιλώντας για δυνατότητα επιστροφής τους στο κόμμα, που δεν συνεπάγεται όμως ταυτόχρονα την ιδιότητα του βουλευτή.

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως, διαμηνύει ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ως τέτοια θα εξεταστεί, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζει μία θεαματική κίνηση που θα αλλάξει την ατζέντα στο εσωτερικό το ΠΑΣΟΚ. Το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς όμως να αποκλείεται και η σημερινή μέρα, αναμένεται να ανακοινώσει τις αλλαγές που ετοιμάζει σε θέσεις – κλειδιά εντός του ΠΑΣΟΚ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του γραμματέα - εφόσον δεν επιλέξει να διατηρήσει τον Μιχάλη Καρχιμάκη ως τις εκλογές - και του εκπροσώπου Τύπου θα προτιμήσει εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, ενώ τη θέση του Νίκου Αθανασάκη ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει ο στενός του συνεργάτης Στέλιος Αγγελούδης.

 

Σημαντικό ρόλο στον τομέα της επικοινωνίας, θα παίξει ο Δημήτρης Παναγιωτάκης, ενώ σε θέση έκπληξη αναμένεται να βρεθεί η Ελένη Κούρκουλα. Σταθερά δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον έκτο όροφο της Ιπποκράτους έχουν ήδη εγκατασταθεί οι επί χρόνια συνεργάτες του Άντα Κιούρκα και Ηλίας Βεργίτσης, ενώ σημαντικός αναμένεται ο ρόλος του Γιάννη Δατσέρη, που προς το παρόν πάντως έχει εμφανιστεί μόνο μία φορά στην Ιπποκράτους, την ημέρα της συνέντευξης Τύπου του νέου προέδρου.

 

Αυτά και πολλά άλλα θέματα, φέρεται να συζήτησε χθες ο κ.Βενιζέλος με τον Ανδρέα Λοβέρδο σε μία ωριαία συνάντηση μετά φαγητού, που είχαν στην Ιπποκράτους, με τον δεύτερο να αφήνει υπονοούμενα για την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος, σχολιάζοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που ανέβαινε στον έκτο όροφο.

 

Αυτές όμως δεν ήταν οι μόνες αιχμές. Νωρίτερα, είχε επιμείνει στην ανάγκη ολιγομελών οργάνων, ξορκίζοντας τα πολυπληθή σχήματα που συνήθιζε ο Γιώργος Παπανδρέου. Επέμενε δε, στην μη επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών, μιλώντας για «κάποιους» που «πέρασαν την γέφυρα και μετά την τίναξαν κιόλας», όταν εκείνος είναι επί δυόμισι χρόνια στην «εμπροσθοφυλακή», υφιστάμενος τα πάνδεινα.

 

Και ενώ η διαφωνία αυτή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που σχεδόν σε κάθε δημόσια παρέμβασή του απευθύνει προσκλητήριο πανστρατιάς, έτεινε να οδηγήσει σε μείζονα εσωκομματική κρίση, την... μέση οδό επιχείρησαν να δείξουν Άννα Διαμαντοπούλου και Δημήτρης Ρέππας.

 

Ότι μπορούν να επιστρέψουν στο κόμμα, αλλά όχι και στα ψηφοδέλτια, είπε η πρώτη, χαρακτηρίζοντάς ως «λιποταξία» τη στάση τους στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ «διάπλατα ανοιχτές πόρτες» στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο δεύτερος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει μόνο να είναι κανείς βουλευτής.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 22 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.