ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
"Όχι" Παπακωσταντίνου στην τροπολογία για φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη

"Όχι" Παπακωσταντίνου στην τροπολογία για φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη

12:36 - 23 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Απορρίφθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίου, η τροπολογία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό όρος.

Το υπουργείο, όπως έκανε γνωστό, δεν είναι αντίθετο στην σχετική πρόταση της Εκκλησίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε όμως πως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή την διακομματική τροπολογία, των βουλευτών Γιώργου Χαραλαμπόπουλου και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, γιατί δεν είναι ώριμη η επένδυση και δεν έχει προηγηθεί περιβαλλοντική μελέτη.

 

"Υπάρχει και το ιδιοκτησιακό ζήτημα καθώς το δημόσιο θεωρεί ότι έχει την κυριότητα των εκτάσεων" σημείωσε παράλληλα ο υπ. ΠΕΚΑ, ενώ υπογράμμισε πως "εκκρεμεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών σε αναδασωτέες περιοχές".

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε παράλληλα και στην ανησυχία των δήμων για την προώθηση του έργου αυτού, παρ' ότι όπως τόνισε η τροπολογία επιχειρεί να κάνει ένα βήμα μπροστά σε ένα ενδιαφέρον και φιλόδοξο πρόγραμμα για την αναδάσωση 20.000 στρεμμάτων, το οποίο κυβέρνηση και κόμματα έχουν συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο.

 

Όπως είπε στην Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου, “η ιδέα είναι να αναδασωθεί ένα μεγάλο μέρος της Πεντέλης χρησιμοποιώντας ως όχημα μια επένδυση. Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει, αν γίνει, τέτοια παρέμβαση: μια υποχρέωση του κράτους, όπως η αναδάσωση, να αναλαμβάνεται από ιδιωτικούς πόρους", εξηγώντας ότι "δεν είμαστε αντίθετοι με αυτή την επένδυση, αλλά είμαστε θετικοί παρά τα προβλήματα, όμως δεν μπορώ να την αποδεχθώ, γιατί πρέπει να ωριμάσει περισσότερο".

 

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπας είχε πει ότι "δεν είναι ώριμη αυτή η συζήτηση για να υπάρξει μια κατάληξη". "Είδαμε τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, είδαμε όμως και τις απόψεις των φορέων. Δεν έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε σήμερα συγκεκριμένη απόφαση, ενώ πρέπει πρώτα να συζητήσουμε με τους φορείς", είπε και ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση και διερεύνηση μέσα από θεσμικές διαδικασίες στο πλαίσιο της Βουλής.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:02 - 23 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.