ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τρίγωνο των Βερμούδων χτυπά και τους τραπεζίτες

11:15 - 25 Αυγ 2006
Tsantilas

Από Tsantilas

Λεπτές ισορροπίες φαίνεται ότι υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ κορυφαίων Ελλήνων τραπεζιτών. Από τιςεπιχειρηματικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, αλλά και από την στάση που τηρούν στο παρασκήνιο, οι απόψεις στελεχών που γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες συγκλίνουν ότι υπάρχουν συγκρούσεις και σκληρές κόντρες.

Μεταξύ 3 τραπεζών, δύο ιδιωτικών και μιας δημόσιας, έχει διαμορφωθεί ένα τριγωνικό σχήμα αλληλεξουδετέρωσης των management. Επίσης, σε ξένη τράπεζα το management διατηρείται λόγω της συνεχούς παρέμβασης τραπεζίτη μεγάλης κρατικής τράπεζας. Παράλληλα, στο μέσο management των τραπεζών,  οι σχέσεις είναι πιο τεταμένες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα ποικίλα.

Η ειδυλλιακή εικόνα που ορισμένοι θέλουν να δημιουργήσουν στον κλάδο, ότι στο προσκήνιο μπορεί να εμφανίζονται ότι διαφωνούν αλλά στο παρασκήνιο τα βρίσκουν, δεν ισχύει τις περισσότερες των περιπτώσεων.  Ίσως μόνη εξαίρεση αποτελούν σε αυτό τον κανόνα οι σχέσεις των στελεχών της Alpha και της Eurobank, αφού μετά από μια μακρά περίοδο έντασης στις σχέσεις τους φαίνεται ότι ακολουθούν μια κοινή σχετικά γραμμή πλεύσης.

Το επόμενο διάστημα πάντως, αναμένεται να έρθει στο προσκήνιο η κόντρα του «τριγώνου των Βερμούδων» όπως χαρακτηρίζουν την διαμάχη μεταξύ των 3 τραπεζιτών γνώστες αυτών των λεπτών ισορροπιών και να καταδείξει ότι υπάρχει ένταση και χάσμα στον τραπεζικό χώρο.

Το τρίγωνο των Βερμούδων είναι γνωστό για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων, ωστόσο, οι τραπεζίτες φαίνεται ότι διαθέτουν περισσότερες αντοχές και στηρίγματα από πολιτικούς, ισχυρούς επιχειρηματίες και ξένους θεσμικούς...

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.