ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΠΟΕΤ: Αν θέλουμε τουρισμό πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά άμεσα

15:57 - 20 Ιουλ 2012
orestis

Από orestis

Η Γενική Πανελλαδικη Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση με σκοπό να μην υπάρξουν και άλλα πλήγματα στον ελληνικό τουρισμό. Αφορμή για την επιστολή που εστάλθη σήμερα είναι το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου του Παλατιού των Ιπποτών στη Ρόδο, καθώς βέβαια και το κλείσιμο της Ακρόπολης λόγω καύσωνα. Όπως τονίζει η ΓΕΠΟΕΤ είναι απαράδεκτο να χάνονται έσοδα απο τον τουρισμό και να δυσφημείτε ακόμα περισσότερο το όνομα της χώρας μας, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που μας έχει πλήξει ποτέ.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Προς: τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Κοιν:

-          κύριο Κώστα Τζαβάρα, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας & Πολιτισμού.

-          κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργό Τουρισμού.

-          Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου.

-          Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Σας αποστέλλουμε σημερινό Δελτίο Τύπου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, στο οποίο εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια της για το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου του  Παλατιού των Ιπποτών – την οποία η ΓΕΠΟΕΤ συμμερίζεται απολύτως – και την άρνηση των υπαλλήλων να εργαστούν υπερωριακά (με άμεση καταβολή των αμοιβών εκ μέρους των τουριστικών γραφείων που πρακτορεύουν τις εταιρείες κρουαζιεροπλοίων) λόγω προγραμματισμένων επισκέψεων των 3.000 επιβατών κρουαζιέρας που καταφθάνουν την προσεχή Δευτέρα στο νησί της Ρόδου.

                                                                                                                           

Διανύουμε τη χειρότερη οικονομική περίοδο που έχει περάσει ποτέ η χώρα με κύριους υπεύθυνους εμάς τους ίδιους και είναι πραγματικά οξύμωρο να θέλουμε τουρίστες και εισερχόμενο τουρισμό την ίδια στιγμή που εμείς με τη συμπεριφορά μας τους διώχνουμε και τους στρέφουμε προς ανταγωνίστριες χώρες. Τέτοιες ενέργειες μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν.

Αυτό δυστυχώς συμβαίνει σήμερα. Χάσαμε τη μισή τουριστική περίοδο με τα μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους να είναι κλειστά τις απογευματινές ώρες(μετά τις 15:00 μμ) λόγω γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών όπως η αργοπορία στην πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων ή οι πιέσεις των συνδικαλιστικών φορέων που δεν θέλουν να εφαρμόσουν το θερινό ωράριο και έφτασαν ακόμα και στο σημείο να κλείσουν την Ακρόπολη λόγω καύσωνα, (πράγμα πρωτόγνωρο για οποιαδήποτε χώρα πόσο μάλλον μια άκρως τουριστική όπως η Ελλάδα).

Έχουμε την εντύπωση και το νοιώθουμε καθημερινά ότι ζούμε σε μια άναρχη χώρα όταν ο καθένας – εκτός από την ίδια την πολιτεία – λαμβάνει αποφάσεις ανάλογα με τα συμφέροντα του κάθε κλάδου. Αλήθεια που θα φτάσουμε έτσι; Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μας εμπιστεύονται πλέον οι συνεργάτες μας στο εξωτερικό και θα σταματήσουν να στέλνουν κόσμο στην Ελλάδα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας στο σημαντικό αυτό ζήτημα ώστε να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό καθώς τα εν λόγω κρουαζιερόπλοια αναμένονται στο λιμάνι της Ρόδου το πρωί της Δευτέρας (23/7 ώρα 07:30 πμ). Γνωρίζουμε ότι έγιναν προσπάθειες τόσο από το γραφείο του κύριου Τζαβάρα και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού της κυρίας Μενδώνη όσο και από το γραφείο της κυρίας Κεφαλογιάννη αλλά οι υπεύθυνοι του Μουσείου των Ιπποτών αρνήθηκαν να εργαστούν υπερωριακά και να ανοίξουν το χώρο για τους ολίγους αυτούς επισκέπτες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα με δαπάνη των Τουριστικών Γραφείων. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα δοθεί λύση, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τον βαλλόμενο ελληνικό τουρισμό.

Με εκτίμηση,

                 Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

                                                                                

                Μάριος Τριβυζάς                                                                     Κων/νος Παλασκώνης

Τελευταία τροποποίηση στις 16:07 - 20 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.