ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια ακόμα χαμένη επενδυτική ευκαιρία;

10:11 - 03 Αυγ 2012
Μάρη Τιγκαράκη

Γράφει η Μάρη Τιγκαράκη

Ένα καινοτόμο προϊόν, μια πατέντα που ανοίγει νέους δρόμους στο θέμα της παραγωγής πράσινης ενέργειας δεν αξιοποιείται στην Ελλάδα.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, μια Ελληνική ομάδα επιστημόνων ερευνά ένα θέμα που απασχολεί και ερευνάται εδώ και πολλά χρόνια από πολλούς επιστήμονες και κέντρα ερευνών, επειδή μπορεί να δώσει λύση στο καίριο θέμα της παραγωγής ενέργειας με χαμηλό κόστος και χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση.

 

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, η ελληνική ομάδα χωρίς να εντάσσεται σε κάποιο μεγαλόσχημο ερευνητικό ίδρυμα, χωρίς χρηματοδότηση και επιχορηγήσεις, χωρίς κρατική ή πολιτική στήριξη, πετυχαίνει τον στόχο. Την ίδια στιγμή ομάδες εξειδικευμένων επιστημόνων από μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, έρχονται στην Ελλάδα για να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να ελέγξουν τα αποτελέσματα της έρευνας, που οδηγεί σε παραγωγή ενός καινοτόμου προϊόντος.

 

Πρόκειται για μια συσκευή που παράγει ενέργεια, πολλαπλάσια της απαιτούμενης για την παραγωγική διαδικασία, από ψυχρή σύνταξη υδρογόνου, παρουσία ιχνών νικελίου και καταλυτών, και χωρίς εκπομπή ρύπων, χωρίς ακτινοβολία ή άλλων επιπτώσεων στο περιβάλλον.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο επόμενο 15ημέρο θα γίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επίσημη ανακοίνωση της επιτυχίας αυτής, και ότι την πατρότητα της Εταιρίας και της εφεύρεσης επομένως, φιλοδοξούν να αναλάβουν για αξιοποίηση χώρες από Ευρώπη και Αμερική, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρίες, γνωστές σε όλους.

 

Πιστεύουμε ότι το θέμα δεν είναι άγνωστο στους κρατικούς φορείς, τους πολιτικούς και τα Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς Οργανισμούς. Πιστεύουμε επίσης ότι η ολοκλήρωση και παραγωγή του προϊόντος αυτού θα έδινε τεράστια ώθηση στη χώρα και θα προσέδιδε λίγη από τη χαμένη αξιοπιστία της.

 

Παρόλα αυτά όλα δείχνουν ότι μια τέτοια δυνατότητα δεν θ' αξιοποιηθεί από τη χώρα στην οποία δημιουργήθηκε.

 

Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα θα βρείτε στο web κάνοντας αναζήτηση με το λήμμα «Ψυχρή Σύντηξη» ή «Δευκαλίων» (που είναι και το όνομα της εταιρίας).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.