ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νέο «όχι» από Κάμερον στην αυξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Νέο «όχι» από Κάμερον στην αυξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

09:25 - 08 Νοε 2012
Νικόλαος Ιτσινές

Από Νικόλαος Ιτσινές

Επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ, στο Λονδίνο.

 

 

Την αντίθεσή σε μία ενδεχόμενη αύξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. έξεφρασε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, στη συνάντηση που είχε χθες με την Γερμανίδα ομόλογό του, Άγκελα Μέρκελ στην πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Υποδεχόμενος την κ. Μέρκελ, ο κ. Κάμερον επανέλαβε πως η Μ. Βρετανία δεν θα δώσει το "πράσινο φως" σε αύξηση του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της Ε.Ε. που θα ξεπερνά τον πληθωρισμό. Μάλιστα, τόνισε:

"Θεωρώ πως θα ήταν λάθος να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό της Ευρώπης σε μια περίοδο που χρειάζεται να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, όχι μόνο στη Μ. Βρετανία, αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την επανεξισορρόπηση των προϋπολογισμών μας".

Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπενθύμισε: "Για αυτό ακριβώς έχω πει ότι στην καλύτερη θα πρέπει να αποφασίσουμε μια μείωση, στη χειρότερη το ΄πάγωμα΄".

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ ανέφερε πως παρά τις διαφορές που έχουν Λονδίνο και Βερολίνο πάνω στο θέμα, είναι σημαντικό να συνεργαστούν. Απέφυγε ωστόσο, να σχολιάσει για το αν η ίδια θα στήριζε το "πάγωμα" του προϋπολογισμού, αλλά υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να διασφαλιστεί πως οι δαπάνες της Ε.Ε. θα είναι πιο αποτελεσματικές.

Νωρίτερα στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα καγκελάριος ειχε δηλώσεις πως η Μ. Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη σαν ένας "καλός συνεργάτης" της Ευρώπης και πως η ίδια θα κάνει "τα πάντα" να κρατήσει τη χώρα στο μπλοκ των 27.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:42 - 08 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.