ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ θετικών νέων για την κινεζική οικονομία

11:44 - 09 Νοε 2012
Νικόλαος Ιτσινές

Από Νικόλαος Ιτσινές

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η οικονομία της Κίνας, παρά τους φόβους που έχουν εκφράσει οι αναλυτές για στασιμότητα στην ανάπτυξη.

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκίες τα θετικά οικονομικά στοιχεία του Οκτωβρίου που ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος. Παράλληλα, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 33 μηνών, ανοίγοντας πιθανότητα την πόρτα για περισσότερα στήριξης.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας ηβιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε κατά 9,6% τον Οκτώβριο σε ετήσια και εν μέσω διεθνούς ύφεσης. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή είχε αυξηθεί κατά 9,2% σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 0,81% τον Οκτώβριο απο τον Σεπτέμβριο.

Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 14,5% τον Οκτώβριο του 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2011. Παράλληλα, ο πληθωρισμός έφτασε αυξήθηκε κατά 1,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011.

Παρά τα θετικά νέα, οι αναλυτές εκφράζουν την επιφύλαξή τους για τη σταθερότητα της ανάπτυξης, καθώς η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν κάτω απο τα συνηθισμένα διψήφια ποσοτά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.