ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eτοιμάζουν γιουρούσι στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ

01:01 - 14 Φεβ 2013
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Σήμερα -Πέμπτη- ετοιμάζουν γιουρούσι οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ στην Αθήνα, όπου σκοπεύουν να δουν τους αρμόδιους υπουργούς για την διαδικασία πώλησης της καπνοβιομηχανίας αλλά και τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ Νίκο Μαράντο, πιστεύοντας ότι η διαδικασία έχει κολλήσει.

Στο παιχνίδι, ως γνωστόν, βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες και ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, που φέρεται να έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά, αν και εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας και, προφανώς, ανταγωνίζεται ισότιμα τον τουρκικό όμιλο SEΒΑ, το μόνο που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά στο στάδιο του δεύτερου διαγωνισμού.Καμία συμφωνία δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, άγνωστο παραμένει σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η αξιολόγηση, αν ο ομογενής επιχειρηματίας επιμείνει μέχρι τέλους και αν έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας, που είχε ζητήσει. Απέναντί του βρίσκεται ο τουρκικός όμιλος που συνεργάζεται με την ελληνική εταιρία τροφίμων ΕΛΓΕΚΑ.

Η κωλυσιεργία που παρατηρείται στην πώληση της εταιρείας, εκτιμούν οι εργαζόμενοι ότι είναι εις βάρος της ΣΕΚΑΠ. Η οποία υπολειτουργεί με ότι αυτό συνεπάγεται για το μερίδιο αγοράς που ελέγχει, το οποίο έχει κατρακυλήσει και κάτω από 5%. Την ίδια στιγμή  φλέγον ζήτημα αποτελούν και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί τους το τελευταίο δίμηνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:50 - 13 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.