ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: «Δεν είναι πολλά τα λεφτά, Αρη...»

16:35 - 31 Οκτ 2006
Amalia

Από Amalia

Ο Γενικός Δείκτης ανεβαίνει αλλά χωρίς πολλά καύσιμα. Τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις η πραγματική αξία των συναλλαγών είναι χαμηλή, μικρότερη των 200 εκατ. ευρώ και κατευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένες μετοχές.

Με αυτού του είδους τις συναλλαγές που είναι χαμηλές σε όγκο και χωρίς διάχυση στις υπόλοιπες κατηγορίες μετοχών, μόλις ο γενικός δείκτης αγγίξει κάποια τεχνικά επίπεδα, λίγο υψηλότερα από τα παρόντα επίπεδα, θα εμφανιστούν σίγουρα πολύ περισσότεροι πρόθυμοι πωλητές…

Με τον τζίρο να βρίσκεται λίγο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ, υπάρχουν 151 μετοχές με άνοδο αλλά χωρίς ούτε μία να βρίσκεται στο Limitup ενώ μόνο 47 μετοχές σημειώνουν πτώση χωρίς ούτε μία που να βλέπει limitdown.

Οι μετοχές της Lamda Development, της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, της ΛΑΜΨΑ αλλά και του ΟΤΕ καταγράφουν σήμερα τις νέες υψηλότερες τιμές του έτους…

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιμέρους δείκτης με αρνητικό πρόσημο αλλά ξεχωρίζει ο Δείκτης των Τηλεπικοινωνιακών μετοχών με άνοδο +2,43% και των Μετοχών Τεχνολογίας με άνοδο +2%. Ασφάλειες, Μέσα Ενημέρωσης, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και εταιρείες Τροφίμων και Ποτών σημειώνουν άνοδο μεγαλύτερη του 1%.

Το ερώτημα είναι αν θα μπεί φρέσκο χρήμα στην αγορά. Σήμερα που θα δούμε πραγματικές συναλλαγές άνω των 250 εκατ. ευρώ, ίσως αποκαλυφθούν οι προθέσεις (και κυρίως οι αντοχές) των λίγων αγοραστών.

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.