ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τύμπανα πολέμου τριών Δήμων για ένα «κυρίως»

12:40 - 31 Μαρ 2015
Μέτωπο με την κυβέρνηση ανοίγουν τρεις δήμοι της Αττικής. Ο λόγος; Ένα…ύποπτο «κυρίως» που παρεισέφρησε στην τελική διατύπωση του νομοσχεδίου το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά στη μορφή που θα έχει προσεχώς το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την διάταξη που εισηγήθηκε η αν. υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, τα έσοδα του Ταμείου «θα αξιοποιούνται κυρίως για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης».

 

Η αλλαγή αυτή, πυροδοτεί τις αντιδράσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου την προσεχή Πέμπτη
και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημαρχιακού Θεάτρου Ηλιούπολης (Σοφοκλή Βενιζέλου 114), με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

 

"Εξελίξεις στη Δημόσια Περιουσία μετά την ψήφιση του Ν. 4321/2015 «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ"

 

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4321/2015 «Η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. λύεται, τίθεται σε εκκαθάριση και η περιουσία της μεταβιβάζεται σε φορέα του Δημοσίου με υπουργική απόφαση, η ΕΤΑΔ απορροφάται από το υπό σύσταση νέο ΤΑΙΠΕΔ, που θα έχει σκοπό την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

 

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αναδιατύπωση του άρθρου 24 που αφορά στα έσοδα και τις γενικότερες αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ και «η προσθήκη της λέξης ¨κυρίως¨, αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, ποσοστό από τα έσοδα να πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει (τουλάχιστον) ένα βήμα πίσω ως προς τις αρχικές της προθέσεις και δηλώσεις».

 

Η μάχη των διατυπώσεων για την κυβέρνηση μόλις άρχισε!

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 31 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.