ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δυσφορία και στον ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια των 500 εκ.

Δυσφορία και στον ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια των 500 εκ.

18:34 - 08 Απρ 2015
Αλεξόπουλος Δημήτρης

Από Αλεξόπουλος Δημήτρης

Απρόβλεπτες πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της αναβάθμισης των πέντε αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού ύψους 500 εκ. ευρώ με διακρατική συμφωνία στις ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή ότι το ζήτημα θα εγγραφεί σε ημερήσια διάταξη και θα συζητηθεί σε προσεχή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξοπλιστικών προγραμμάτων και Εξωτερικών- Άμυνας.

Ακολούθησε επικριτικό σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκη Φίλου, ο οποίος συμμεριζόμενος τα αρνητικά σχόλια της αντιπολίτευσης, παρατήρησε «Η κρίση επιβάλλει να μετράμε και το τελευταίο σεντ. Όταν ψάχνουμε να βρούμε με το ζόρι 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας πρέπει να προσέχουμε στο πώς διαθέτουμε χρήματα για εξοπλισμούς».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας υπεραμύνθηκε του προγράμματος υποστηρίζοντας ότι τα αεροσκάφη είναι απολύτως απαραίτητα για τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας.

Ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις στο γιατί το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) το 2009 έκρινε ομόφωνα πως τα συγκεκριμένα πέντε αεροσκάφη πρέπει να καθηλωθούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:09 - 08 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.