ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για όλα φταίνε οι άλλοι

01:14 - 28 Απρ 2015
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Ευθύνες στην Μέρκελ, στον ντράγκι, στον Ντάιζλεμλπουμ, στον σαμαρά, σε όλους έρριξε χθές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας στην πρώτη τπου Πρωθυπουργική τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι Star και στον Νίκο Χατζηνικάλου. 

Αποκάλυψε έτσι ο Πρωθυπουργός τη στρατηγική του που είναι απλή: "Για όλα φταίνε οι άλλοι, εμείς κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η πατρίδα". Ο κ. τσίπρας είπε οτι η Μέρκελ είναι εγκλωβισμένη στην πολιτική της αδυναμία και δεν παραδέχεται το λάθος της, ότι ο Ντράγκι και ο Ντάιζεμπλουμ είχαν υποσχθεί προφορικά οτι θα αυξήσουν το όριο για τα ελληνικα ομόλογα που δέχεται η ΕΚΤ αλλά δεν το έκαναν και τους χαρακτήρισε πολιτικά ανήθικους, ενώ αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε οτι είναι η "τρόικα του εσωτερικού". 

Σχετικά με τους λόγους που έδωσε τη συνέντευξη είπε οτι ένοιωσε την ανάγκη να απευθυνθεί στο λαό στον οποίο θα καταφύγει με δημοψήφισμα αν τα πράγματα αγριέψουν περισσότερο και απέκλεισε τις εκλογές λέγοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 15 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις και δεν χρειάζονται εκλογές.

Το κακό με τον πρωθυπουργό είναι οτι απευθυνόμενος στον λαό όπως λέει μέσω τηλεόρασης, απευθύνεται και στους ευρωπαίους εταίρους που μάλλον δεν θα είναι και πολύ χαρούμενοι από τους χαρκτηρισμούς του. Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν από αύριο. Το θέμα βέβαια είναι οτι ο Πρωθυπουργός με αυτές τις δηλώσεις "κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα" και το ερώτημα είναι πόσο δυνατή θα θεωρήσουν την "κλωτσιά" οι εταίροι. Αν δηλαδή θα θεωρήσουν οτι έχυσε το γάλα, ή αν θα κάνουν τα στραβά μάτια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.