ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προ των πυλών

12:39 - 30 Απρ 2015
Φαίνεται ότι ο δρόμος για ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό μέτρο, όπως η αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μπορεί να ανοίξει καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε από το βήμα νομικού συνεδρίου στο ΔΣΑ που παρουσίασε προτάσεις του ΑΠΘ για την καταπολέμηση της διαφρθοράς στο δημόσιο και του οικονομικού εγκλήματος ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αναθεώρησή του. Ο υπάρχων Κώδικας περιέχει νόμους - απολιθώματα, οι οποίοι αποτελούν ντροπή για ένα Ευρωπαϊκό κράτος.

Ακόμα και για την Ελλάδα των άκρων και της πόλωσης ξεπερνά κάθε φαντασία το γεγονός ότι άνθρωποι δικάζονται σήμερα με νόμο της επαύριον του εθνικού διχασμού, ο οποίος ψηφίστηκε για να γεμίσουν οι φυλακές από τους επονομαζόμενους «κομμουνιστοσυμμορίτες» - καταχραστές του δημοσίου.

 

Ο περίφημος δρακόντειος Νόμος 1608 του 1950 ισχύει και σήμερα(!) και είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, όταν ακόμα και η εφαρμογή του, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, έχει αποδειχθεί στην πράξη αναποτελεσματική. Ο νομικός κόσμος περιμένει άμεσα την επαλήθευση της δέσμευσης του υπουργού Δικαιοσύνης. Οψόμεθα!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.