ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τζαμπατζήδες» στα μουσεία στερούν πόρους από τον προϋπολογισμό

12:59 - 30 Απρ 2015
Σε γάγγραινα για τον προϋπολογισμό και εστία διαφθοράς έχει εξελιχθεί η λαθραία είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Πληροφορίες από το ΥΠΠΟ την ανεβάζουν στο 40% των σημερινών επισκεπτών γιαυτό και η νέα ηγεσία και ο υπουργός Νίκος Ξυδάκης στοχεύει άμεσα να εφαρμόσει το  ηλεκτρονικό εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους. Μάλιστα το μέτρο ξεκινάει από την Ακρόπολη τον Ιούνιο όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου.

Μάλιστα μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να έχει επεκταθεί σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, ώστε να μπουν στα ταμεία πάνω 5 με 10 εκατομμύρια μέσα στο 2015 και ως 20 εκατομμύρια το 2016. Αυτό τουλάχιστον καταγράφεται ως άμεσος στόχος στη λίστα Βαρουφάκη.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε αρχαιολογικούς χώρους, στους οποίους καταγράφεται το 25% του συνόλου των επισκεπτών σε όλη τη χώρα, και συγκεκριμένα στην Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Ολυμπείο, τον Κεραμεικό, το θέατρο Διονύσου και τη Βιβλιοθήκη Αδριανού, θα αρχίσει εντός του Ιουνίου η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί έως τον Αύγουστο σε άλλα 13 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους: στην Κνωσό, τη Λίνδο, τους Δελφούς, την Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, τις Αιγές, το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου στη Ρόδο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, το Ασκληπιείο της Κω, και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 30 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.