ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Ντρίπλα» της Ζωής στο αθλητικό νομοσχέδιο

«Ντρίπλα» της Ζωής στο αθλητικό νομοσχέδιο

18:41 - 07 Μαϊ 2015
Βγαίνοντας από την αίθουσα της Ολομέλειας αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με δυσκολία έκρυβε τον εκνευρισμό του.

Λίγα μόλις λεπτά νωρίτερα, στις ονομαστικές ψηφοφορίες που προκάλεσε η ΝΔ για άρθρα του αθλητικού νομοσχεδίου που αφορούν στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκάλεσε νέες απορίες με την πρωτότυπη, αν μη τι άλλο, στάση της.

Στην «κάλπη» για το κρίσιμης σημασίας 5ο άρθρο του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την ανασυγκρότηση όλων των πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου τα οποία θα αποτελούνται εφεξής από τακτικούς δικαστές, η κ. Κωνσταντοπούλου, επέλεξε να ψηφίσει «αποχή».

Το επίμαχο άρθρο παραμένει ένα από τα «ναρκοθετημένα πεδία» του ακήρυκτου πολέμου υφυπουργείου- ΕΠΟ, με την UEFA, η οποία αναγνωρίζει μεν το πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να καραδοκεί από την άλλη πλευρά απειλώντας με έξωση της χώρας από τον ποδοσφαιρικό χάρτη,

υπερασπιζόμενη το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας.

Όταν ακούστηκε το όνομα της Προέδρου της Βουλής, εκείνη δήλωσε ότι «απέχει», μολονότι κατά την ονομαστική ψηφοφορία οι προβλεπόμενες επιλογές, είναι «ναι», «όχι» ή «παρών», ενώ στα υπόλοιπα άρθρα υπερψήφισε. Η στάση της προκάλεσε την δυσφορία του κ. Κοντονή ο οποίος βγαίνοντας από την αίθουσα ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και σχολίασε ότι «η Πρόεδρος της Βουλής έχει και άλλες ιδιαιτερότητες και σε άλλες ψηφοφορίες…»!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.