ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας για Στουρνάρα: Καθένας θα κριθεί…

15:54 - 08 Μαϊ 2015
Αλεξόπουλος Δημήτρης

Από Αλεξόπουλος Δημήτρης

Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Στουρνάρα έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Κουμουνδούρου είχε χαρακτηρίσει casus Belli την τοποθέτησή του στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας. Εντούτοις, το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός.

Αφού προηγουμένως φρόντισε να επισημάνει ότι οφείλουν όλοι «να τηρούν την εθνική γραμμή», σχολίασε ότι ο Διοικητής της ΤτΕ «θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος».

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν την αναφορά του κ. Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε από τη Βουλή: «Εμείς, απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη τούτες τις κρίσιμες ώρες ένα πολύ σημαντικό έργο, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους βάσει του αν έχουμε τις ίδιες απόψεις ή όχι. Το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ρεβανσισμού ή αντεκδίκησης. Απαιτούμε, όμως, από όλους αυτούς να είναι
συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κριθεί από την ικανότητα του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:02 - 08 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.