ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δηλώσεις Κουρουμπλή «φιλικές» στις επενδύσεις με διχαστική λογική Κύριο

09:43 - 22 Μαϊ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

«Διαίρει και βασίλευε» είναι το ρητό οδηγός για τα χρόνια της παγκόσμιας κυριαρχίας της Μεγάλης Βρετανίας. Στη μεγάλη βρετανική σχολή φαίνεται να έχει θητεύσει ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, διαχωρίζει τις φαρμακευτικές εταιρείες σε δύο κατηγορίες, πολυεθνικές και μη, προκαλώντας τεχνηέντως διχασμό μεταξύ εργαζομένων στις μεν και στις δε. 

Πρόσφατα ο υπουργός κατηγόρησε, χρησιμοποιώντας βαριά αλληγορία, τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες ότι ούτε λίγο ούτε πολύ τον έδωσαν στεγνά στην Τρόικα. «Κάποιοι με δώσανε, υπάρχουν στην Ελλάδα από την εποχή των Θερμοπυλών. Υπήρχαν και Λεωνίδες και Εφιάλτες.» δήλωσε χαρακτηριστικά. Και δεν σταμάτησε εκεί, αλλά απείλησε με κυρώσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε αύξηση στο ύψος του rebate.

Την ώρα που η χώρα αναζητά επενδύσεις και κυρίως στο μέτωπο της καινοτομίας οι εμπρηστικές δηλώσεις δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος. Μάλιστα όπως αναφέρεται από παράγοντες της αγοράς σαφώς δεν λειτουργούν υπέρ των ασθενών ούτε φυσικά υπέρ των εργαζομένων. Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι τα υψηλότερα εργασιακά πρότυπα εφαρμόζονται κατά κανόνα στις μεγάλες εταιρείες, που βρίσκονται υπό συνεχή έλεγχο για τις επιδόσεις τους. Μακάρι να μπορούσαν και οι εργαζόμενοι στις ελληνικές εταιρείες να ωφεληθούν από αυτά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.