ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είναι να έχεις την αίσθηση του timing!.. Κύριο

16:09 - 30 Ιουν 2015
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Ορισμένοι άνθρωποι, έχουν αίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και ξέρουν να χτυπάνε στο σωστός χρονικό σημείο. Όπως καλή ώρα ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μεσούσης της δεινής κρίσης στην οποία περιδινείται η χώρα, βρήκε τη στιγμή να στείλει επιστολές προς κορυφαίους ευρωπαίους παράγοντες με την ιδιότητα του Προέδρου της Εξεταστική Επιτροπής για το Μνημόνιο.

Τι ακριβώς ζητάει; Να συνδράμουν το έργο της επιτροπής είτε με την αποστολή πρακτικών από συνεδριάσεις των οργάνων είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

Και ποιοι παρακαλούμε;

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ από τον οποίον ζητεί φωτοτυπίες των πρακτικών των συνεδριάσεων της ΕΕ από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι από τον οποίον, ζητεί ομοίως τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΕΚΤ κατά το προαναφερόμενο διάστημα.

Και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στην ίδια επιστολή ζητεί πληροφορίες και για τυχόν συμμετοχή Ελλήνων δημοσιογράφων στα σεμινάρια του ΔΝΤ.

Απευθύνει εξάλλου προσωπικές προσκλήσεις προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα στον επικεφαλής τηςEurostat, Βάλτερ Ραντεμάχερ, στον οικονομολόγο Γιόζεφ Στίνγκλιτς, στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤΣτρος Κάν,  στα μέλη της τρόικα Πόλ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ, Ματίας Μόρς, αλλά και στο πρόεδρο του Euroworking Group Τόμας Βίσερ.

Αίσθηση εξάλλου προκαλεί επιστολή που απέστειλε προς τον διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου με την οποία του ζητεί να πληροφορήσει την επιτροπή για το πότε θα μπορέσει να καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο λόγω καρδιολογικού προβλήματος.. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.