ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο επικοινωνιακός πόλεμος Κύπρου, Πειραιώς και Marfin

10:23 - 15 Δεκ 2006
Tsantilas

Από Tsantilas

Σε επικοινωνιακό πόλεμο έχουν επιδοθεί οι τρεις πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών στον τραπεζικό τομέα η Κύπρου, η Πειραιώς και η Marfin.

H Πειραιώς ξεκίνησε αυτή την τακτική με τις δηλώσεις του προέδρου της κ. Σάλλα ο οποίος σε συναντήσεις με δημοσιογράφους άφηνε να εννοηθεί ότι σύντομα θα υπάρξει αποσαφήνιση στο θέμα της Κύπρου και κορυφώθηκε βεβαίως με επιστολή που επιδόθηκε στα μέλη του ΔΣ της Κύπρου.

Η πλευρά της Κύπρου με την ανακοίνωση της μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ έστειλε τα μηνύματατης όμως η επιχειρηματολογία της είχαν κατά βάση επικοινωνιακό χαρακτήρα.  Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ηλιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Κύπρου προσπάθησε να επικοινωνήσει τις θέσεις του μια ημέρα μετά το ΔΣ σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Η Marfin φαίνεται ότι έχει ακολουθήσει την πιο επιθετική επικοινωνιακή πολιτική αφού ενώπιον του M. Mobius της Templeton -οι δηλώσεις του πέρασαν στα ψιλά δυστυχώς- ο κ. Βγενόπουλος προέβη σε μια δήλωση βόμβα με κύριο στόχο να προκαλέσει, να προειδοποιήσει και να ενημερώσει...

Καταλήγουμε με μια φράση ενός εκ των τριών τραπεζιτών που εμπλέκονται στις εξελίξεις με την Κύπρο «ευτυχώς που υπάρχουμε εμείς, δηλαδή οι τραπεζίτες, για να έχει εσείς οι δημοσιογράφοι να γράφετε».

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.