ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Είμαι πιο Κεϋνσιανός από τους Οικονομολόγους-Σταρ Κύριο

21:05 - 08 Σεπ 2015
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πέταξε το γάντι στις «φίρμες» της οικονομικής θεωρίας οι οποίοι του ασκούν σκληρή κριτική για τις οικονομικές επιλογές του.

«Δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε σοβαρό -μερικές φορές είναι βαρετό- να υποστηρίζει κανείς περισσότερο χρέος και μια πλημμύρα χρημάτων από την κεντρική τράπεζα σε κάθε οικονομική περίσταση, είτε αυτή είναι καλή είτε κακή», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Παρά το γεγονός ότι ο Σόιμπλε δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την «κόντρα» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν και φυσικά με τον «δικό» μας Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρώτος, σε άρθρο του στους NYT είχε αναφερθεί δηκτικά στην οικονομική πολιτική της λιτότητας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «στον κόσμο του Σόιμπλε, η λιτότητα σημαίνει περισσότερη εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη δημιουργεί ανάπτυξη και αν αυτό δεν λειτουργεί στην χώρα σου είναι γιατί δεν το κάνεις σωστά».

«Φυσικά και όλοι αναφέρονται στον Κέυνς, που υποτίθεται πως όλοι έχουν διαβάσει», είπε ο Σόιμπλε την Τρίτη στην γερμανική Βουλή και πρόσθεσε: «Θέλω να σημειώσω ότι κάποιος έχει καταλάβει τον Κέυνς σωστά μόνο όταν δεν μαζεύει νέο χρέος κατά τη διάρκεια οικονομικά καλών καιρών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.