ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Σαμαράς: «Είμαι ακόμα εδώ»!.. Κύριο

12:51 - 03 Νοε 2015
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πως δεν έχει κλείσει ακόμα τους λογαριασμούς του με την Ιστορία.

Το επιβεβαίωσε ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό δημοσιογραφικό όμιλο La Razon, η οποία δημοσιεύθηκε την Δευτέρα και προκαλεί ήδη ισχυρό απόηχο στο κλυδωνιζόμενο εσωκομματικό τοπίο. Όταν ερωτήθηκε αν πιστεύει πως η Ιστορία και τα ΜΜΕ υπήρξαν δίκαια μαζί του, απάντησε χωρίς περιστροφές:

«Όχι, τα Μέσα δεν υπήρξαν «δίκαια» μαζί μας. Και τώρα το παραδέχονται σιγά-σιγά. Όσον αφορά στην ίδια την Ιστορία, είναι πολύ νωρίς να πει κανείς. 'Άλλωστε, η Ιστορία κρίνει κάποιον αφού αυτός έχει φύγει. Κι εγώ είμαι ακόμα εδώ...».

Ο κ. Σαμαράς, που δηλώνει «ενεργός στις πολιτικές υποθέσεις της Ελλάδας», εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Αν.Ελλ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, αναφέροντας «ο Τσίπρας κατέστρεψε τις θετικές προοπτικές για την Ελλάδα, που η κυβέρνησή μας είχε δημιουργήσει τα προηγούμενα 2,5 χρόνια». Ο πρώην πρωθυπουργός προβλέπει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα αντέξει για να εξαντλήσει την τετραετία, καθώς «οι ψηφοφόροι άρχισαν ήδη να τους εγκαταλείπουν» και υποστηρίζει ότι αυτό που συγκρατεί ακόμα τον κυβερνητικό συνασπισμό «δεν είναι οι κοινές πολιτικές τους θέσεις, αλλά η κοινή τους δίψα για εξουσία». Παράλληλα αφήνει αιχμές για τη στάση ηγετών της Ε.Ε απέναντι στη δική του κυβέρνηση: «Όταν δίνουμε την εντύπωση - ακόμα κι αν αυτή είναι μια πολύ «επιφανειακή» εντύπωση - ότι «διευκολύνουμε» τους λαϊκιστές, ενώ «τραβάμε το χαλί» κάτω από τα πόδια μεταρρυθμιστικών κυβερνήσεων, αυτό μπορεί να στείλει λάθος μηνύματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.