ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σπορά του μίσους και η γνωστή Σώτη… Κύριο

14:53 - 16 Νοε 2015
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Οι πολιτικές παρεμβάσεις της Σώτης Τριανταφύλλου, είναι αντιστρόφως ανάλογες της προσφοράς της στα Ελληνικά Γράμματα.

Το σχόλιο που ανάρτησε στην Athens Voice αναφορικά με το μακελειό που προκάλεσαν οι φανατικοί εξτρεμιστές στο Παρίσι, προκαλεί ήδη στο διαδίκτυο ποταμό αρνητικών αντιδράσεων.

Και αυτό γιατί με ρητορική που ελάχιστα διαφέρει από αυτήν την Ακροδεξιάς και των φιλοναζιστικών οργανώσεων, ανακαλύπτει και στοχοποιεί στο «πρόσωπο» του Ισλάμ, τον πραγματικό εχθρό των δεινών του προηγμένου δυτικού κόσμου.

Στην βαρυσήμαντη πολιτική ανάλυσή της με τίτλο: «Rock and roll will never die» αναφέρει μεταξύ άλλων: "Προσθέτω ωστόσο ότι όσα υφιστάμεθα από τους ισλαμιστές (όχι μόνον την τρομοκρατία αλλά την καθημερινή πίεση, τη συμπεριφορά μίσους) δεν οφείλονται στις «επεμβάσεις» της Δύσης στις χώρες της Ανατολής, αλλά στην πολεμοχαρή και φθονερή φύση του Ισλάμ: το Ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία σαν τις άλλες, αγαπητοί συμπολίτες° είναι πολιτικό πρόγραμμα, είναι ιδεολογία εκβαρβαρισμού (...)

»Αν οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι (που, σας διαβεβαιώ, είναι λιγοστοί και αμήχανοι μέσα στο αγριεμένο ισλαμικό πλήθος), θέλουν να αποφύγουν τον στιγματισμό, πρέπει να κατέβουν μαζικά στους δρόμους –σήμερα, τώρα-- και να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας που διαπράττονται στο όνομα του Αλλάχ. Όμως, θα επιμείνω: όπως έλεγε ο Μάρκο Πόλο, «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι». Πολύ λίγα έχουν αλλάξει στο Ισλάμ από τον ύστερο Μεσαίωνα..."

Κήρυγμα μίσους και φόβου, ανάξιο για κάθε πνευματικό (υποτίθεται, στην περίπτωσή της…) άνθρωπο.

 

Υ.Γ: Μόλις λίγες ώρες πριν, σε διαδήλωση στην γαλλική πόλη Μετς οι πολίτες εξεδίωξαν κακήν- κακώς από την πορεία μια ομάδα ακροδεξιών που ζητούσε να φύγουν οι ξένοι από τη Γαλλία. Ανάλογη στάση τηρούν φωτισμένες προσωπικότητες και συλλογικότητες στη ματωμένη Γαλλία που προσπαθεί να συνέλθει από το αιματηρό χτύπημα, χωρίς να χάσει το μυαλό και την ψυχή της από τη μισαλλοδοξία της Λεπέν. Ναι, με αυτούς είμαστε όλοι Γάλλοι. Η κυρία Τριανταφύλλου με ποια Γαλλία είναι;  

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.