ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Πανούσης: Εγώ θα πάω φυλακή- Οι άλλοι θα το κάνουν; Κύριο

12:46 - 18 Νοε 2015
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Λίγο πριν διαβεί το πρωί της Τετάρτης το κατώφλι της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Γιάννης Πανούσης, εμφανίστηκε αξιοσημείωτα εγκρατής στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

«Δεν έχω καμία πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και υποστήριξα ότι σχετίζεται με την τρομοκρατία» είπε. Η γραπτή δήλωση όμως που διένειμε, ήταν φωτιά και λαύρα.

Σε αυτήν, αφού αρνείται τη μομφή που του αποδίδεται ότι διοχέτευσε στον Τύπο το υλικό της δικογραφίας και την «χυδαία εκδοχή» ότι σκοπεύει να γράψει βιβλίο, διερωτάται «Αν είχαν εντοπίσει θέμα εθνικής ασφαλείας, γιατί δεν έκαναν τίποτα από τον Μάιο;». Ενώ, σχολιάζει αιχμηρά «Δεν υπάρχει αριστερή βία που νομιμοποιείται λόγω ιδεολογημάτων ή ρεβάνς».

Ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζει ότι «η Αριστερά δεν πρέπει να συνεχίζει τον εύκολο και ολισθηρό δρόμο της κατασκευής εχθρών και σεναρίων συνομωσίας» και αφού ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί τον εαυτό του «Αριστερό της κοινωνίας και όχι της καμαρίλας», τελειώνει με το επιθετικό υστερόγραφο:
«Εγώ επειδή έχω μια σωκρατική αντίληψη των Νόμων και της Πολιτείας, αν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστώ, δε θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα. Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά. Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο; Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποια νυχτερινή τροπολογία;».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.