ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαγγέλης- Άδωνις: Μαλλιά κουβάρια στον αέρα Κύριο

11:45 - 24 Νοε 2015
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Πισώπλατο χτύπημα θεωρεί ο Β. Μεϊμαράκης την πληροφορία του Έθνους της Δευτέρας, σύμφωνα με την οποία ο Α. Σαμαράς εκτιμά ότι μετά το φιάσκο της Κυριακής ο κ. Μεϊμαράκης θα πρέπει να εγκαταλείψει την προεδρία και να οριστεί αντικαταστάτης του από τα μέλη της Κ.Ο.

Οι αντιδράσεις του μεταβατικού προέδρου πάντως, εξακολουθoύν να προκαλούν απορίες, καθώς δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του. Μιλώντας μάλιστα στο Star το βράδυ της Δευτέρας, συνέδεσε τις αποφάσεις του με την στάση του κ. Σαμαρά. Ο κ. Μεϊμαράκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την απόφαση του να παραιτηθεί, στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς διαψεύσει τις διαρροές με τις οποίες ουσιαστικά ζητούσε την απομάκρυνσή του.

«Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση σήμερα και πει ότι οι διαρροές στο «Έθνος» δεν τον εκπροσωπούν, δεν θα παραιτηθώ. Αυτός που με πρότεινε, δεν με διόρισε, αυτός αίρει την εμπιστοσύνη του εγώ οφείλω με την δημοκρατική ευαισθησία μου να παραιτηθώ. Εάν ο κ. Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι μία διαρροή που δεν τον αντιπροσωπεύει, τότε δεν θα έλεγα τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, αναρωτήθηκε «αφού ο κ. Σαμαράς γνώριζε την εταιρεία τότε γιατί μου επιτέθηκε;».

Ο υδράργυρος ανέβηκε όταν στην συζήτηση ζήτησε να παρέμβει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε το μέρος του πρώην πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε καμία δήλωση με τον κ. Μεϊμαράκη, εμφανώς εκνευρισμένο να απαντά: «αφού είσαστε προνομιακός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, να τον πάρετε τηλέφωνο και να του πείτε να το διαψεύσει».

Έστω κι από σπόντα, διεξήχθη μεταξύ των δύο υποψηφίων μια πρώτη τηλεμαχία, αποκαλυπτική των…καλών αισθημάτων που τρέφουν μεταξύ τους οι διεκδικητές της αρχηγίας...

Στο ερώτημα που του έθεσε ο συνυποψήφιος του για το αν θα συνεργαστεί με τον Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης, είπε: «Δεν μπορούμε να παρασυρόμαστε συνεχώς από ακρότητες και λαϊκισμούς. Στηρίζαμε τις σωστές πρωτοβουλίες της άλλης κυβέρνησης πάντα. Ο κ. Γεωργιάδης δεν ήταν υπουργός στον κ. Παπαδήμο; Εγώ ήμουν; Ο κ. Βορίδης δεν ήταν υπουργός στον κ. Παπαδήμο; Εγώ ήμουν;».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνυποψήφιους του, μετά το εκλογικό φιάσκο.

«Οι συνυποψήφιοι μου αισθάνθηκαν εκείνη την ώρα ότι μπορούν να το θεωρήσουν ένα πεδίο αντιπαράθεσης και ενώ το καράβι βούλιαζε με όλους μαζί, θέλησαν να μου ρίξουν μία κλωτσιά να πάω παρακάτω. Όλοι έλεγαν ότι έγινε επίτηδες αυτό. Ότι το υπονόμευσα. Εγώ είμαι ο πρόεδρος; Φαινόταν ότι κερδίζω, έχω εγώ κανένα λόγο να αυτοϋπονομευτώ;».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Απόστολο Τζιτζικώστα: «Ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει το ήθος που πρέπει απέναντι στους συνυποψήφιους του. Μου κάνει χυδαίες επιθέσεις, όπως αυτό που συνέβη με το προεκλογικό σποτ, αλλά δεν μίλησα».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως το φιάσκο της Κυριακής μπορεί να είναι η ευκαιρία της ΝΔ για να βγει πιο δυνατή μέσα από το δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων και τις συνδιασκέψεις, που όπως είπε, πρέπει να γίνουν. «Αντί για την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη που ζήτησε ο κ. Τζιτζικώστας, εγώ ζήτησα να γίνει μία συνεδρίαση της ΚΟ, όπου ο κ. Μεϊμαράκης θα ενημέρωνε τι πήγε στραβά».

Υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε ήδη να είχε υποβάλλει την παραίτηση του και χαρακτήρισε «ανήθικη» την συμπεριφορά του Απόστολου Τζιτζικώστα που ζήτησε την παραίτηση του Α. Παπαμιμίκου, ο οποίος συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές για την υποψηφιότητά του.

Ο Ασκός του Αιόλου…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 24 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.