ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σύσκεψη αρχηγών: Ισχνές προσδοκίες συνεννόησης

Σύσκεψη αρχηγών: Ισχνές προσδοκίες συνεννόησης Κύριο

16:20 - 27 Νοε 2015
Η σαββατιάτικη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι εξαρχής υπονομευμένη. Στηρίζεται στο σαθρό έδαφος της καχυποψίας που έχει καλλιεργήσει με την πολιτική συμπεριφορά του ο ίδιος ο Α. Τσίπρας.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, κατηγορείται από τους συμπαίκτες του στο πολιτικό παιχνίδι, ότι δεν παίζει με καθαρά χαρτιά- ήδη το ΚΚΕ έστειλε πίσω την πρόσκληση και δεν θα συμμετάσχει.

Και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, θυμούνται τώρα ότι ουδέποτε ο κ. Τσίπρας συναίνεσε στο παραμικρό και ειδικά στα κορυφαία ζητήματα για τα οποία ζητά σήμερα να διαμορφωθούν προϋποθέσεις εθνικής συνεννόησης.

Όλοι τώρα, του ζητούν ισχυρές εγγυήσεις αξιοπιστίας και σπεύδουν να λάβουν τις αποστάσεις τους. Μοναδικό σωσίβιο, εμφανίζεται για το απεγνωσμένο Μαξίμου ο Β. Λεβέντης. Όμως και αυτός, έχει θέσει μια ανυπέρβλητη προϋπόθεση, ζητώντας τον σχηματισμό Οικουμενικής.

Ας μην κρυβόμαστε. Το ζήτημα είναι πλέον πόσο θα αντέξει αυτή η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπροστά στους δύσκολους κάβους που έχει να αντιμετωπίσει…

Αντιμέτωπος με το βαρύ πολιτικό του παρελθόν, ο κ. Τσίπρας έχει όλο και λιγότερες εναλλακτικές λύσεις. Αλλά, όπως στρώνει κανείς, έτσι κοιμάται…

Γ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.