ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είπα - ξείπα αλλά... όχι ακριβώς από τον Κορινθίας Κύριο

14:15 - 04 Ιαν 2016
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Έσπευσε να ανασκευάσει δηλώνοντας όμως ότι δεν ανασκευάζει τις δηλώσεις του σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης και την επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε ένα μάθημα «χριστιανικού» μίσους ο μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος δήλωσε την Πρωτοχρονιά στο κήρυγμά του αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Αν του έδινα ως ευχή να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου τι θα μου έλεγε; Με ειρωνεύεσαι; Με κατηγορείς; Του λεω οτι θα πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα πράγματα στη ζωή μας. Δεν είναι καλά παραδείγματα αυτά, εκτραχύνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν κτηνώδη, δεν μας χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι».

Τη Δευτέρα, ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε πρόσθεσε: «Δεν έχω να ανασκευάσω τίποτα. Δεν στοχοποίησα τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αν το εξέλαβαν έτσι δυσκολεύομαι να ζητήσω συγγνώμη» υποστηρίζοντας ότι το κήρυγμά του διακατέχονταν από «στοργή και τιμή» προς τον πρωθυπουργό. «Δεν ξέρω αν ήταν επιτυχημένο το παράδειγμα. Χρησιμοποίησα το παράδειγμα για να τον σοκάρω. Του είπα "Για βάλε το πρόβλημα στο σπίτι σου" με σεβασμό και αγάπη» έσπευσε να δικαιολογηθεί ο μητροπολίτης Κορινθίας.

Δεν παρέλειψε βέβαια να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα τονίζοντας ότι «ως ηγέτης οφείλει να πηγαίνει μπροστά αλλά οφείλει και να ακούει αυτούς στους οποίους ηγείται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.