ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παπασταύρου: Πληρώνω για λόγους συμμόρφωσης…

Παπασταύρου: Πληρώνω για λόγους συμμόρφωσης… Κύριο

11:05 - 03 Φεβ 2016
Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και τέως κυβερνητικό στέλεχος Αντώνης Παπασταύρου, υποχρεώθηκε τελικά να πληρώσει στο δημόσιο ταμείο πρόστιμο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, που του καταλόγισε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο ίδιος αρνείται τον καταλογισμό και δηλώνει ότι αναγκάστηκε να πάρει δάνειο για να εξοφλήσει το πρόστιμο από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού που κατ΄ αυτόν είναι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνί.

 

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα, επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του περί κατασκευασμένων στοιχείων, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Παπασταύρου:

 

«Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο "στοιχείο", αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση.

 

Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό. Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό.

 

Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.