ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΝΔ δεν φοβάται πρόωρες εκλογές Κύριο

10:48 - 08 Φεβ 2016
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η Νέα Δημοκρατία, δεν φοβάται τις εκλογές.

Ο Πρόεδρος της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί οτι ακόμη και αν γίνουν εσπευσμένα εκλογές στους επόμενους μήνες, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει με διακριτή διαφορά. Αυτό τονίζουν κύκλοι προσκείμενοι στο νέο πρόεδρο, οι οποίοι θεωρούν οτι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τουλάχιστον τώρα. Υποστηρίζουν όμως οτι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα κερδίσει και θα φτιάξει μια κυβέρνηση πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή που έχουμε σήμερα. 

Απαντώντας στο ερώτημα τι πιστεύουν οτι θα γίνει με την ψήφιση του ασφαλιστικού και του αγροτικού, οι ίδιοι κύκλοι απαντούν οτι όποια πρόταση και αν φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα καταφέρει να την περάσει χωρίς τη βοήθεια της αντιπολίτευσης. Ο κίνδυνος, λένε, είναι να μη φέρει η κυβέρνηση καμία πρόταση στη Βουλή και να πει ότι διαφώνησε με τους δανειστές. Σε αυτή την περίπτωση θα προκαλέσει εκλογές, τις οποίες θα κερδίσει η ΝΔ. 

Πόσο πιθανό είναι όμως να μη φέρει καμία πρόταση για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση στη Βουλή;

Δεν αποκλείεται αν ο στρατηγικός της σχεδιασμός είναι να πάει νωρίς σε εκλογές ελπίζοντας οτι θα τις κερδίσει. Σε αυτή την περίπτωση θα τις προκαλέσει, αφού γνωρίζει οτι η Ν.Δ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις εσωτερικές της αλλαγές και δεν θα ήθελε τώρα να βρεθεί σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Με βάση τη στρατηγική αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι αρνείται να συμβιβαστεί με τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και το αγροτικό και οτι δίνει τη μάχη για την προστασία των συμφερόντων τους.

Η ΝΔ από την άλλη θα στηρίξει την προεκλογική της εκστρατεία στη λογική ότι αυτή η κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και οτι αρνείται τώρα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 08 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.