ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ήρθαν για τις επενδύσεις, έμαθαν για τις... τηλεοπτικές άδειες!

Ήρθαν για τις επενδύσεις, έμαθαν για τις... τηλεοπτικές άδειες! Κύριο

15:42 - 08 Φεβ 2016
George Papakonstantinou

Από George Papakonstantinou

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς περίμεναν να ακούσουν από τον πρωθυπουργό οι ξένοι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών, και όχι μόνο, που πρόσφατα βρέθηκαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον κ. Τσίπρα, μια φορά πάντως, μάλλον πρέπει να έμειναν «με ανοιχτό το στόμα» και με «μάτια γεμάτα απορία» όταν έμαθαν τις προθέσεις του Μαξίμου για τη… διαπλοκή και τις… τηλεοπτικές άδειες!

Όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας που συνομίλησαν με τους διεθνείς επενδυτές, όπως ο Γουάτσα ή ο Πόλσον, οι ξένοι μεγαλομέτοχοι έφτασαν στην Αθήνα με τις «βαλίτσες» τους γεμάτες… ανησυχία για όσα συμβαίνουν σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Εύλογα λοιπόν, ήθελαν να… «αγοράσουν κλίμα», όπως λέει και ο λαός, για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά από μέτωπα, όπως η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η πορεία των τραπεζών, η ανάπτυξη, οι ιδιωτικοποιήσεις, η προώθηση μεταρρυθμίσεων κ.λπ.

Ζητήματα που «καίνε» και, αναλόγως εξελίξεων, θα οδηγήσουν είτε σε σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας είτε… πιο βαθιά «στον βάλτο». Οι πληροφορίες τους θέλουν να έφυγαν με γενικόλογες διαβεβαιώσεις τύπου «όλα θα πάνε καλά», «όλα είναι υπό έλεγχο», «η κυβέρνηση αντέχει», «θα περάσουν τα νομοσχέδια από τη Βουλή» και άλλες ανάλογες «κορώνες».

Στο μέτωπο πάντως που έμαθαν, κατά τις ίδιες «κακές γλώσσες», τις πιο… μύχιες προθέσεις του πρωθυπουργού ήταν «η μάχη κατά της διαπλοκής» και οι…. «τηλεοπτικές άδειες».

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να υπογράμμισε με έμφαση στους ξένους επενδυτές ότι «θα χτυπήσει την εγχώρια διαπλοκή», «θα τα βάλει με τη διαφθορά», «θα βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι στους καναλάρχες», ότι θα «μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που θα καθαρίσει με τα μεγάλα συμφέροντα», ότι θα «είναι σκληρός στο θέμα της παροχής τηλεοπτικών αδειών»!

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί σας είπαμε ότι οι άνθρωποι έμειναν με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους… Ήρθαν να ακούσουν για τις επενδύσεις και τελικά έμαθαν για τις τηλεοπτικές άδειες…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.