ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυρία Άννα δεν επιθυμεί να συμμετέχει… Κύριο

08:48 - 10 Φεβ 2016
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Μια από τις παράπλευρες, όσο και ασυγχώρητες επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι βαθμιαία γίνεται πλυντήριο για τη δικαίωση του κάθε αποτυχημένου πολιτικού.

Αίφνης, πληροφορηθήκαμε ότι η πρώην υπουργός Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου αρνείται να συμμετάσχει στην «παρωδία διαλόγου», όπως αναφέρει η ίδια απαντώντας στην πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Κώστα Γαβρόγλου.

«Οι προσωπικές μου θέσεις είναι γνωστό ότι δεν βρίσκονται πλέον σε επίπεδο προβληματισμού και αναζητήσεων» λέει υψιπετώς. «Οι προβληματισμοί και οι αναζητήσεις μου μαζί με σημαντικούς συνεργάτες πολιτικούς, εκπαιδευτικούς και τεχνοκράτες, προηγήθηκαν και συχνά ανακαθορίστηκαν μετά από εξαντλητικό διάλογο» προσθέτει άτεγκτα η κ. Διαμαντοπούλου.

Και μεταξύ άλλων συμπληρώνει για τους… αμνήμονες: «Στο επίκεντρο είχαν πάντα τα παιδιά μας και τι καλύτερο μπορούσε να προσφέρει ένα αναβαθμισμένο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και ό,τι αυτό εμπεριέχει, στις νέες γενιές και την προοπτική της χώρας».

Ας συμφωνήσουμε ότι ο διάλογος είναι προσχηματικός. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, άλλωστε, λίγα γίναν εδώ και δεκαετίες στην ταλαίπωρη Παιδεία.

Το γεγονός όμως ότι επί…ένδοξων ημερών της, για πρώτη φορά μετά τη γερμανική κατοχή, οι μαθητές πήρανε βιβλία σε φωτοτυπίες, μάλλον η κ. Διαμαντοπούλου δεν επιθυμεί να της το θυμίζουν…

 

Γιώργος Η. Χατζηδημητρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.