ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός στον ηλεκτρικό, χαλαρά... στο υπουργείο Υποδομών Κύριο

12:15 - 15 Φεβ 2016
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Και ενώ το υπουργείο Υποδομών προγραμματίζει την κατάργηση των σεκιουριτάδων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς υποστηρίζοντας ότι θα αντικατασταθούν από άνδρες της ΕΛΑΣ (σ.σ. κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΛΑΣ), ακόμη ένα περιστατικό έρχεται να καταδείξει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

«Εγώ κάνω κουμάντο εδώ» είπε φωνάζοντας υπάλληλος σεκιούριτι στον ΗΣΑΠ σε αφρικανό επιβάτη τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε μαζί του πολύ μεγάλη τσάντα. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το μέγεθος των αποσκευών που κουβαλούν οι επιβάτες στα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ όπως φαίνεται και από βίντεο που τράβηξε άλλος επιβάτης και μάρτυρας του περιστατικού, ο συρμός ήταν άδειος.

 

Έλεγχοι εισιτηρίων δεν πραγματοποιούντα στις συγκοινωνίες μετά την κατάργηση του σώματος ελεγκτών, τα περιστατικά κλοπών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ άνδρας της εταιρείας σεκιούριτι, που υποτίθεται ότι βρίσκεται στο χώρο των μέσων σταθερής τροχιάς για να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία τους προκαλεί με το ανεξήγητο μένος του κατά επιβάτη.

 

Κάποιος πρέπει να επιληφθεί του θέματος και μάλιστα ταχύτατα. Καλό θα ήταν να μην καθυστερήσει το υπουργείο Υποδομών να λάβει τα μέτρα του. Αν και με δεδομένο ότι προχώρησε στην αντικατάσταση των διοικήσεων των συγκοινωνιών ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο, μάλλον η ταχύτητα στα αντανακλαστικά αυτής της κυβέρνησης δεν είναι το δυνατό της σημείο.  

 

 

Η (άνευ ουσίας) ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το περιστατικό:

Η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), της εταιρείας JCB με την οποία συνεργαζόμαστε, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου μας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας  της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 15 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.