ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Γιόχαν Κρόϊφ, ντριμπλάρει τώρα στους ουρανούς…

Ο Γιόχαν Κρόϊφ, ντριμπλάρει τώρα στους ουρανούς… Κύριο

16:12 - 24 Μαρ 2016
labros katsaros

Από labros katsaros

Η νίκη στο ημίχρονο με το θάνατο που έλεγε πως έχει, δεν ολοκληρώθηκε. Το ματς τελικά, ήταν άνισο. Κι έληξε με προβλέψιμο νικητή...

Βαθειά συγκίνηση σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, προκαλεί η είδηση ότι ο Γιόχαν Κρόϊφ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την επίσημη σελίδα του «Ιπτάμενου Ολλανδού» στο facebook, που αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Στις 24 Μαρτίου του 2016 ο Γιόχαν Κρόϊφ έφυγε ήσυχα από τη ζωή στην Βαρκελώνη, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Με μεγάλη μας λύπη ζητούμε να σεβαστείτε την επιθυμία της οικογένειας να παραμείνει ήρεμη σε αυτές τις δύσκολες ώρες".

Η καριέρα του Κρόϊφ

Με τον Άγιαξ ως ποδοσφαιριστής πήρε 8 πρωταθλήματα Ολλανδίας, πέντε Κύπελλα της χώρας, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα ευρωπαϊκό Σούπερκαπ κι ένα Διηπειρωτικό. Με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο, ενώ με τη Φέγενορντ ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο.

Με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας έφθασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974, δίχως να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ κατέλαβε με τους "Οράνιε" την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1976.

Ψηλός, μυώδης, αρχοντικός, κλασσική «μπαλαδόφατσα» με τη στόφα της γοητευτικής αλητείας, επινοητικός και θυελλώδης στις επελάσεις του και φανατικός καπνιστής από τα χρόνια που ήταν στις ακαδημίες του Άγιαξ, ήταν αυτός που συνέβαλλε τα μέγιστα στο θαύμα της Μπαρτσελόνα, μεταμορφώνοντας το «ασχημόπαπο» στη σημερινή πριγκίπισσα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.