ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιερώνυμος: «Να μην έλθει ο πάπας για φιγούρα» Κύριο

11:56 - 13 Απρ 2016
Anastasia Stamatiadou

Γράφει ο Anastasia Stamatiadou

Παρέμβαση ειδικού βάρους κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκειμένου να μη χαθεί το μέτρο, ενόψει της κοινής επίσκεψης στη Λέσβο του Πάπα Φραγκίσκου, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με συνέντευξή του στο Έθνος, παρατηρεί αυστηρά ότι η επίσκεψη δεν πρέπει να είναι «ένα ταξίδι φιγούρας και μεγαλοπρεπών επισκέψεων», αλλά «να είναι ένα λιτό ταξίδι, όπου ο Πάπας θα έρθει για τρεις ώρες στον προσφυγικό καταυλισμό και στη συνέχεια οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες θα φάμε με τους πρόσφυγες και θα πούμε δύο λόγια ο κάθε ένας μας».

 

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, «Είναι μια συμβολική παρουσία, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τα έθνη και τους ηγέτες τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούμε για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα»

 

Για το προσφυγικό πρόβλημα ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει ότι «Η πατρίδα μας είναι σε πολύ δύσκολη θέση» επειδή «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα, την οικονομική πορεία της χώρας, την ανάπτυξη η οποία είναι σχεδόν μηδαμινή και σαν να μην έφτανε αυτό, αυτήν τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε και το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Είναι δύσκολο πρόβλημα. Θα περίμενε κανείς η Ευρώπη να είναι πιο ευαισθητοποιημένη πάνω σε αυτό το θέμα γιατί έχει μεγάλη ευθύνη γι όλα αυτά που γίνονται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.