ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: «Θα επιβιώσουμε με αντίμετρα» κι όποιος κατάλαβε… Κύριο

10:00 - 09 Μαϊ 2016
Anastasia Stamatiadou

Γράφει ο Anastasia Stamatiadou

Κι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελλ το κατάφερε και αυτό! Για πρώτη φορά ένας επαγγελματικός σύλλογος, ίσως ο πολυπληθέστερος της χώρας, έφτασε στο σημείο να απειλεί δημόσια ότι η μοναδική οδός διαφυγής που έχει προκειμένου να αντέξει την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης, είναι η φοροδιαφυγή!

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού, στα οποία δεν ανιχνεύεται, όπως παρατηρεί μελαγχολικά, ούτε ψήγμα των προτάσεων που είχε καταθέσει, σημειώνει προειδοποιητικά τα εξής:

 

«τα πολιτικά λάθη δεν διορθώνονται με οικονομικά λάθη. Οι Έλληνες έμποροι δεν θα κάνουμε το χατίρι κανενός να παραδοθούμε σε έναν ακόμα αντισυνταγματικό νόμο. Δεν θα κλείσουμε τα μαγαζιά μας, δεν θα γίνουμε επιχειρηματικοί μετανάστες, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε τα εναντίον μας μέτρα, με«αντίμετρα» για την επιβίωσή μας...».

 

Το πιάσανε το υπονοούμενο εκεί στην πλατεία Συντάγματος και στην Καραγεώργη Σερβίας ή χρειάζεται να το κάνουμε φραγκοδίφραγκα; Οι άνθρωποι δεν βγαίνουν και αυτό θα διαπιστωθεί πολύ σύντομα στα έσοδα του ΦΠΑ.

 

Άλλωστε, όπως προβλέπει ο κ. Κορκίδης: «Με την απειλή να μην κλείσει η αξιολόγηση και με την αγωνία των προληπτικών μέτρων, η ψήφιση του νόμου, μπορεί να λυτρώνει προσωρινά την Κυβέρνηση, αλλά φοβάμαι πως τα αρνητικά αποτελέσματα, σύντομα θα την αγχώσουν ξανά, αφού οι τρέχουσες και οι επιπλέον υποχρεώσεις δεν θα μπορούν να πληρωθούν ούτε από τους συνεπείς φορολογούμενους, ούτε από τις υγιείς επιχειρήσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 09 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.