ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι «ξέχασε» ο Παπαδημούλης....

Τι «ξέχασε» ο Παπαδημούλης.... Κύριο

11:19 - 09 Ιουν 2016
Με ανακοίνωση του Γραφείου του και επισυναπτόμενο βίντεο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και 14ος αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτης Παπαδημούλης, επιχειρεί να πείσει σήμερα το ημεδαπόν πόπολο, ότι τα είπε μια χαρά και έξω από τα δόντια, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώπιον του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρι Κατάινεν, στα πλαίσια συζήτησης σχετικά με την Ενδιάμεση αξιολόγηση του EFSI («Ταμείου Γιούνκερ»).

«Κύριε Κατάινεν», διατράνωσε με περισσή πατριωτική υπερηφάνεια, «δεν μπορεί στα 64 έργα που έχουν εγκριθεί, να υπάρχει μόνο 1 έργο και μάλιστα μικρό, από την χώρα μου. Η Ελλάδα έχει υποφέρει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια από μεγάλη ύφεση και μεγάλη αποεπένδυση. Την ίδια ώρα χρηματοδοτείτε ακριβούς αυτοκινητόδρομους στην πλούσια Γερμανία, στην πλούσια Ολλανδία - και μάλιστα στις πλουσιότερες περιοχές αυτών των δυο χωρών. Σας ασκούν κριτική ακόμη και ευρωβουλευτές των δυο αυτών χωρών - Ολλανδοί και Γερμανοί, γι’ αυτή την αδικία.

 

Πρέπει λοιπόν, να προσανατολιστούν αυτές οι επενδύσεις στις φτωχότερες περιφέρειες, στη Νότια Ευρώπη, την Ανατολική Ευρώπη, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε απασχόληση!

 

Την επόμενη φορά να έρθετε με λιγότερη αυτοϊκανοποίηση και με περισσότερες αλλαγές προς την κατεύθυνση που σας ζητά η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

 

Μόνο που ο 14ος αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής εμφανίσθηκε αστοιχείωτος για το ότι, τα χρήματα από το «Πακέτο Γιούνγκερ» δεν αποτελούν κοινοτικές επιδοτήσεις ούτε εκταμιεύονται κατά το δοκούν, με βάση αποφάσεις του Ταμείου Γιούνγκερ για τις Επενδύσεις.

 

Τα χρήματα εκταμιεύονται, όπως είναι γνωστό από ...πέρυσι που η Ολομέλεια της Ευρωβουλής ενέκρινε το εν λόγω «πακέτο», κατόπιν εγκρίσεως «επενδυτικής πλατφόρμας» που υποβάλλει η κάθε κυβέρνηση, χώρα μέλους της ΕΕ.

 

...και θα πρεπε να είχε ακούσει, λίγο πριν επιτεθεί στον Κατάϊνεν, για το ότι μέσω του πακέτου Γιούνγκερ δεν ενισχύονται επενδύσεις στην Ελλάδα, διότι η κυβέρνηση που στηρίζει υπήρξε απούσα από την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, για έγκριση επενδύσεων από το «Πακέτο Γιούνγκερ», οπως αποκάλυψε η κύπρια συνάδελφος του Ελένη Θεοχάρους και όπως επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, και ο ίδιος ο Επίτροπος Κατάϊνεν.

 

Τέτοιου είδους λάβρες παρεμβάσεις, εκτός από την ικανοποίηση που προσφέρουν στο ημεδαπόν πόπολο, προκαλούν την θυμηδίαν και ενίοτε την αγανάκτηση, για την επιλεγμένη ...αμνημοσύνη, στους εντός και εκτός Ευρωκοινοβουλίου, νοήμονες παρατηρητές....

 

Νίκος Ρούσσης

Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.