ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σπίρτζης (ξανα) πήρε τα όπλα του… Κύριο

12:25 - 11 Ιουν 2016
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Μετά την εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, η οποία, όπως πολλοί στοιχημάτιζαν θα είχε προσωρινό χαρακτήρα, επαναλήφθηκαν χθες οι «εχθροπραξίες» του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη με το ΤΑΙΠΕΔ και τον επικεφαλής του Στέργιο Πιτσιόρλα.

Επιμένοντας στο ζήτημα του Ελληνικού και του τιμήματος που προσέφεραν οι επενδυτές, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, δεν είναι εύλογο, ο υπουργός θεώρησε χρέος του να αναφερθεί συνολικά στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας απαξιωτικά ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων είναι ένας οργανισμός που δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ότι «στήθηκε για να ξεπουλήσει» καθώς και ότι «συχνά λειτουργεί ερήμην της κυβέρνησης».

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποφύγει με κομψό τρόπο την άμεση αντιπαράθεση, αρνούμενος φρονίμως, να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Η απάντηση, όμως, ήταν αυτή τη φορά άμεση και σκληρή: «Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών», είπε αυστηρά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, υπενθυμίζοντας εμμέσως αλλά σαφώς, την πολιτική καταγωγή του υπουργού, ο οποίος διετέλεσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια, πριν βρεθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κρίσιμη λεπτομέρεια στην ιδιότυπη και για πολλούς ακατανόητη βεντέτα που έχει ανοίξει ο κ. Σπίρτζης με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, είναι ότι ο κ. Πιτσιόρλας δεν υποδείχθηκε από τους «κακούς δανειστές», αλλά είναι κυβερνητική επιλογή.

Όθεν ο ανταρτοπόλεμος εναντίον του, έχει αρχίζει να γίνεται κουραστικός...

Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 12 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.