ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Euro της βίας και του μίσους Κύριο

10:57 - 13 Ιουν 2016
Anastasia Stamatiadou

Γράφει ο Anastasia Stamatiadou

Δεν είναι μόνο η απειλή νέου τρομοκρατικού χτυπήματος το οποίο δεν απέκλεισε ούτε ο ίδιος ο Ολάντ και το ταραγμένο εσωτερικό κλίμα στη Γαλλία που ρίχνουν βαρειά σκιά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του 2016 που φιλοξενεί το Παρίσι.

Είναι και τα επεισόδια πρωτοφανούς αγριότητας μεταξύ των Ευρωπαίων χούλιγκαν που σκορπούν αηδία και αποτροπιασμό, με ραντεβού θανάτου και εκδηλώσεις εθνικιστικού παροξυσμού μέσα κι γύρω από τα γαλλικά γήπεδα.

 

Οι Αλβανοί βρήκαν την ευκαιρία να αναρτήσουν προκλητικό πανό κατά της Ελλάδος στο ματς με την Ελβετία, στο ματς της Πολωνίας με τη Β. Ιρλανδία ακούστηκαν εμετικά αντισημιτικά συνθήματα, Γερμανοί νεοναζί φώναζαν πριν από το ματς με τους Ουκρανούς ότι «επέστρεψαν ξανά στη Γαλλία», φωτοβολίδα ευθείας βολής και άγριες συμπλοκές προηγήθηκαν του αγώνα της Αγγλίας με τη Ρωσία, την ώρα που στους γύρω δρόμους, αφιονισμένες ρωσικές ομάδες οργανωμένες σαν στρατός έδερναν μέχρι αναισθησίας όποιον Άγγλο έβρισκαν στο πέρασμά τους.

 

Τα επεισόδια κινητοποιούν τις αστυνομικές αρχές των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ οι Γάλλοι απαγόρευσαν την πώληση οινοπνευματωδών ποτών σε ακτίνα χιλιομέτρου από τα γήπεδα όπου διεξάγονται οι αγώνες.

 

Αυτά μόλις στο πρώτο τριήμερο της διοργάνωσης…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.