ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος: Όταν ζήτησα συναίνεση με πετροβολούσαν Κύριο

11:37 - 16 Ιουν 2016
Anastasia Stamatiadou

Γράφει ο Anastasia Stamatiadou

Ανεξάρτητα από την κριτική που δικαίως μπορεί να ασκήσει κάποιος στον Γιώργο Παπανδρέου, δεν μπορεί να του κλέψει το δίκιο.

Μιλώντας στο Αγρίνιο σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημά του, (ΚΙΔΗΣΟ) και αποτιμώντας την σύντομη αλλά περιπετειώδη περίοδο της πρωθυπουργίας του, σχολίασε:

 

 

«την πιο κρίσιμη στιγμή ζήτησα εθνική συνεννόηση, ώστε η χώρα να περάσει τον κάβο, αλλά αντί γι' αυτό όλοι με πετροβολούσαν. Ο ένας με τα Ζάππεια και ο άλλος με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το σκίσιμο των μνημονίων. Δείτε τι έγινε στις άλλες χώρες. Πολιτικές δυνάμεις, στην Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, συνεργάστηκαν, διαπραγματεύτηκαν με την τρόικα και βγήκαν από τα μνημόνια. Αν γίνονταν αυτό, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για τρίτο μνημόνιο».

 

Ο Γιώργος εμφανίστηκε βέβαιος ότι «μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας, να φέρουμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο με αλλαγή πορείας και να υπερβούμε τους εαυτούς μας, διότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τους άλλους λαούς».

 

Όχι όμως όπως πρόσθεσε «με ψευτοδιλήμματα, με προδότες και σωτήρες, αλλά με ένα νέο συμβόλαιο για μια μεγάλη αλλαγή, με την κουλτούρα της συναίνεσης και του διάλογου, διότι πρέπει να πάμε παρακάτω».

 

Στερνή μου γνώση βέβαια, αλλά, οι ήττες κάνουν τους ανθρώπους σοφότερους…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.