ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια δίκη- σκάνδαλο! Κύριο

13:34 - 17 Ιουν 2016
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σέρνεται σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι ψίθυροι στην πολιτική αγορά, πως η κυβέρνηση αβαντάρει την εγκληματική οργάνωση θεωρώντας ότι αναχαιτίζει έτσι τη συσπείρωση της ΝΔ, να έχουν εξελιχθεί σε υπόνοιες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η πολιτική αγωγή και κατέθεσε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς:

  • Έως σήμερα έχουν εξεταστεί μόλις 16 από τους συνολικά 132 μάρτυρες κατηγορίας.
  • Μέσα στον πρώτο χρόνο της δίκης διεξήχθησαν μόλις 45 συνεδριάσεις από τις συνολικά 63 που είχαν οριστεί για το διάστημα αυτό.
  • Για τον Ιούνιο έχουν οριστεί μόλις 5 συνεδριάσεις στον αντίποδα των 10-12 που διεξάγονταν μηνιαίως μέχρι τη διακοπή της δίκης λόγω της απεργίας των δικηγόρων.
  • Σε μια δίκη με τεράστια φόρτο εργασίας, οι συμμετέχοντες δικαστές δεν έχουν απαλλαγεί από άλλες υποθέσεις παρότι σχετικό αίτημα έχει διατυπωθεί από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Ο Γ. Δημαράς σημείωσε ότι η μεταφορά της δίκης στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική εξέλιξη που μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση της δίκης. Ωστόσο αυτό προϋποθέτει τη λήψη μιας σειράς παράλληλων μέτρων όπως η αποκλειστική χρήση της νέας αίθουσας για τις ανάγκες της συγκεκριμένης δίκης αλλά και η αποκλειστική απασχόληση των μετεχόντων στη σύνθεση δικαστικών λειτουργών με απόφαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι από όλα αυτά; 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.