ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συμβούλιο Ευρώπης-Τουρκία: Εκλεισε το «ντήλ»

Συμβούλιο Ευρώπης-Τουρκία: Εκλεισε το «ντήλ» Κύριο

13:23 - 04 Σεπ 2016
Αγάπη Βαρούνη

Από Αγάπη Βαρούνη

Περίτρανα, πλέον, αποδεικνύεται ότι, μετά την «παρέλαση» όλων των υψηλά ιστάμενων του Συμβουλίου της Ευρώπης από την ...Αγκυρα και προκειμένου να μην χαθεί η τόσο αναγκαία και πολύτιμη συνεισφορά της Τουρκίας, στα οικονομικά του Οργανισμού και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκλεισε η «συμφωνία» για την...αλληλοϋποστήριξη.

Προχθές ήταν εδώ στο Στρασβούργο, κάτω από άκρα μυστικότητα, αντιπροσωπεία υπαλλήλων του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης και του ανώτατου τουρκικού συμβούλιου δικαστών και εισαγγελέων και είχαν κλειστές συσκέψεις με ομάδα εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Το αντικείμενο της συνάντησης δεν γνωστοποιήθηκε αλλά είναι προφανές, για τους διπλωματικούς παρατηρητές, ότι αφορούσε, ευνοϊκή, εφεξής, μεταχείριση της Τουρκίας, τόσον από την πλευρά του ΣτΕ όσον και του Δικαστηρίου, στο θέμα της τήρησης των υποχρεώσεων της Τουρκίας έναντι της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Γι’ αυτό και στις 7 Σεπτεμβρίου, παρών στην συνεδρίαση της Επιτροπής υπουργών του ΣτΕ, που είναι αρμόδια για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τα κράτη-μέλη, θα είναι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου!!!

 

Γεγονός "ασυνήθιστο" για συνεδρίαση της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου συμμετέχουν μόνο πρέσβεις....

Τελευταία τροποποίηση στις 13:34 - 04 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.