ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άναψε φωτιές η τροπολογία για τον καπνό! Κύριο

12:12 - 06 Σεπ 2016
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Σάλο προκάλεσε στη Βουλή και όχι μόνο, η τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσαν να γίνεται η πώληση τσιγάρων και καπνικών προϊόντων μόνο από τα περίπτερα και τα σούπερ μάρκετ.

Οι ίδιοι αιτιολόγησαν την πρωτοβουλία τους υποστηρίζοντας ότι επιδιώκουν «την μεγαλύτερη και πληρέστερη προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της προάσπισης της υγείας των ανηλίκων».

 

Ωστόσο, η κίνησή τους προκάλεσε αμέσως την έντονη και οργισμένη αντίδραση των ενδιαφερομένων που δεν ήταν άλλοι από τους ιδιοκτήτες των 32.000 ψιλικατζίδικων ανά την Επικράτεια οι οποίοι είδαν τα λουκέτα να έρχονται με φόρα κατά πάνω τους.

 

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, και παραμονές της ΔΕΘ, η επίμαχη τροπολογία αποσύρθηκε τελικά από το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την «κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων», το οποίο συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

Για την ιστορία, οι… «αριστεροί» φωστήρες που είχαν αυτήν την φαεινή ιδέα ήταν οι: Γεννιά Γεωργία, Αυλωνίτου Ελένη, Δέδες Ιωάννης, Θελερίτη Μαρία, Καρακώστα Εύη, Κασιμάτη Νίνα, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Ντζιμάνης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Νικόλαος, Ριζούλης Ανδρέας, Σαρακιώτης Γιάννης, Σιμορέλης Χρήστος, Σκουρολιάκος Πάνος, Σταματάκη Ελένη και Τελιγιορίδου Ολυμπία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.