ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μα πού είναι το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ; Κύριο

11:08 - 04 Οκτ 2016
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Πήγε στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί το δημόσιο χαρακτήρα της ΥΠΑ και του παρόχου αεροναυτιλίας. Επέστρεψε θριαμβολογώντας.

Ο λόγος για τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη ο οποίος διαμήνυε σε κάθε τόνο ότι «πέρασε» το δικό του. Και η κατάθεση του νομοσχεδίου που προβλέπει το μετασχηματισμό της ΥΠΑ και τον διαχωρισμό του κλάδου αεροναυτιλίας θα ήταν θέμα ημερών. Διαβεβαίωνε ότι ο πάροχος αεροναυτιλίας θα παρέμενε δημόσιος.

 

Πληροφορίες θέλουν βέβαια τις Βρυξέλλες να επιμένουν σε εταιρική μορφή ΝΠΙΔ για τον πάροχο αεροναυτιλίας (πρόκειται για τον διαχειριστή των τελών αεροναυτιλίας), σε αντίθεση με τα λεγόμενα του κλαιόμενου υπουργού.

 

Σημειώνεται ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον μετασχηματισμό της ΥΠΑ αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της υποδόσης. Παράλληλα είναι προϋπόθεση για την μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία που αναδείχθηκε ύστερα από τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και θα αναλάβει τη διαχείρισή τους.

 

Στο μεταξύ το νομοσχέδιο δεν κατατίθεται ακόμα. Και οι απεργίες στην ΥΠΑ συνεχίζονται, προκαλώντας ταλαιπωρία στους αεροπορικούς επιβάτες.

Τελικά μήπως κάποιος μας κοροϊδεύει; Να είναι οι Βρυξέλλες ή ο Σπίρτζης;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.