ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χάρης Θεοχάρης... διασπάστηκε από το κόμμα του! Κύριο

17:41 - 19 Οκτ 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Με αίσθημα... ευθύνης, το κόμμα "Δημοκρατική Ευθύνη" ανακοίνωσε το διαζύγιό του με έναν εκ των συνιδρυτών του, τον Χάρη Θεοχάρη.

Πρόκειται ασφαλώς για μία είδηση που φέρνει χαμόγελα σε μία δύσκολη περίοδο έντασης στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

 

Και δεν πρόκειται για φάρσα. Πράγματι, η "Δημοκρατική Ευθύνη" εξέδωσε ανακοίνωση που ευχαριστεί για τον Χάρη Θεοχάρη για τη συνεργασία και τον αποχαιρετά.

 

Λόγος της διάσπασης του κ. Θεοχάρη με το κόμμα που ίδρυσε φαίνεται να είναι η διαφορετική προσέγγιση περί συνεργασιών.

 

"Ο Χάρης Θεοχάρης προσπάθησε να επικαλεστεί μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα διαφωνία περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, προφανώς για να ακολουθήσει τη δική του πορεία. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επόμενες αναζητήσεις του και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του. Η Δημοκρατική Ευθύνη δεν θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα Θεοχάρη", αναφέρει η ανακοίνωση που ανέβηκε στο site της Δημοκρατικής Ευθύνης, η οποία συνεχίζει:

 

"Συνεχίζουμε με πίστη στις βασικές μας αρχές ως μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, όπως ορίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Ευθύνης. Όσον αφορά στην αναβάθμιση του χώρου που υπηρετούμε, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικής αξιοπιστίας και ποιότητας από ανθρώπους της εποχής και όχι από συνενώσεις παλιών μηχανισμών".

 

Ο δε Θεοχάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν δύο απόψεις ως προς την πορεία του κινήματος, η μια «ήθελε την απόλυτη καθαρότητα, δηλαδή καμιά συζήτηση με πρόσωπα και φορείς από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό» και η δεύτερη που έλεγε «ότι όταν το αίτημα από παντού είναι να δούμε πώς θα φέρουμε τη σύνθεση ώστε να δημιουργηθεί ένας μεταρρυθμιστικός πόλος αλλαγής, δεν μπορεί να κινούμαστε σε παλαιοκομματικές λογικές αποκλεισμού δυνάμεων, στη λογική του «εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς»».

 

Σε ερώτηση εάν θα συνεργαζόταν με την Ν.Δ., υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί πολιτικός πόλος στο Κέντρο «γιατί πραγματικά φέρνει μια διαφορετική λογική μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. σε πάρα πολλούς τομείς».

 

Για να δούμε που θα καταλήξει ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και πρώην ιδρυτής της Δημοκρατικής Ευθύνης...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.