ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κοτσακάς στον Πολιτικό Σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ Κύριο

12:32 - 03 Νοε 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Αντώνης Κοτσακάς ανέλαβε τον τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν ότι υπήρξε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Τι σημαίνει όμως αυτός ο διαβρωτικός υπαινιγμός;

Η διαφθορά δεν είναι κάποια νόσος μεταδοτική. Ο αθόρυβος και χαμηλών τόνων Κοτσακάς ουδέποτε έδωσε λαβή ώστε να αμφισβητηθεί το ήθος του.   

 

Γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ και έχοντας περάσει από τα υφυπουργεία Εργασίας και Αιγαίου μεταπήδησε στην Κουμουνδούρου για να σηματοδοτήσει το άνοιγμα του κόμματος στο Κεντροαριστερό ακροατήριο και στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας.

 

Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ τις ιδέες του. Το πρόβλημα μάλλον το είχαν όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ένιωθαν απολογητικά κάθε φορά που τους κατηγορούσαν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι ότι υποδέχθηκαν «τα ορφανά του Άκη».

 

Όμως τον Άκη Τσοχατζόπουλο τον ψήφισε το μισό ΠΑΣΟΚ και για μια ψήφο στην πρώτη ψηφοφορία στην πράσινη Κ.Ο το 1996, δεν έγινε πρωθυπουργός. Ήταν όλοι αυτοί απατεώνες; Ή μήπως διανοήθηκε κανείς να αμφισβητήσει το ήθος του Κώστα Σημίτη επειδή είχε δίπλα του Μαντέληδες και άλλα μπουμπούκια…

 

Ας μην παρασυρόμαστε σε τόσο άδικες και ισοπεδωτικές αξιολογήσεις.

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.