ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «πηγαδάκια» στην πλατεία του «Νιάρχος» Κύριο

17:40 - 16 Νοε 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Στο περιθώριο της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δημιουργήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πηγαδάκια, τα οποία έχει σημασία να αναφέρουμε.

Χωροταξικά, η πολιτική ηγεσία του τόπου χωρίστηκε στα τρία.

 

Στη δεξιά μεριά της «πλατείας» του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία κάθισαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πτέρυγα αυτή βρέθηκε επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο επιχειρηματίας, Βαρδής Βαρδινογιάννης, με τον οποίο ο Πρόεδρος του Κινήματος είχε πολύωρη συνομιλία. Στο «πηγαδάκι» τους συμμετείχε και ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ με τον κ. Βαρδινογιάννη είχε συζήτηση και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

 

Στην αριστερή μεριά της αίθουσας βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, βουλευτές και πρώην υπουργοί, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη και άλλοι, που δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για τις τοποθετήσεις του Αμερικανού Προέδρου.

 

Στο κέντρο της αίθουσας κάθισαν μόνο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

 

Έπειτα από επιλογή των ανθρώπων του Προέδρου των ΗΠΑ το κεντρικό κομμάτι της πλατείας του χώρου είχε παραχωρηθεί σε φοιτητές, που είχαν την τύχη να δώσουν το παρών. Γι` αυτό φυσικά και δεν ήταν τυχαίες οι αναφορές του Μπαράκ Ομπάμα στη νέα γενιά και ιδιαίτερα στους Έλληνες της πατρίδας μας, τους οποίους κάλεσε να μην την εγκαταλείψουν και να μείνουν σε αυτή, δίνοντας τον αγώνα για ευημερία και έξοδο από την κρίση.

 

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.