ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτόν θέλουν οι Καραμανλικοί στο σκαμνί!.. Κύριο

18:01 - 07 Δεκ 2016
Δυσφορία στις τάξεις του Καραμανλικού στρατοπέδου στη ΝΔ προκάλεσε, όπως μαθαίνουμε, η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης με την οποία αθωώνεται ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας-«κόκκινο πανί»- Γεωργίου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, η κατηγορία σε βάρος του αφορούσε την ταυτόχρονη διατήρηση, επί μερικούς μήνες, της θέσης του υπαλλήλου του ΔΝΤ, στο οποίο είχε εργαστεί επί χρόνια, με αυτήν του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Προσθέτως, του είχε καταλογιστεί ότι δεν συγκαλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η βασική δικογραφία σε βάρος του κ. Γεωργίου, σχετικά με το αν διογκώθηκε ή όχι σκόπιμα το έλλειμμα, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία των μηχανισμών στήριξης για την Ελλάδα, βρίσκεται προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών.

 

Για την υπόθεση εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τον κ. Γεωργίου, κατά του οποίου όμως, ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο και έτσι η υπόθεση επανήλθε στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο έχει δεχθεί ήδη απαλλακτική εισαγγελική εισήγηση.

 

Οπότε οι ελπίδες των Καραμανλικών και του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως λένε οι κακές γλώσσες Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που επιθυμούν διακαώς να τον δούνε σκαμνί για να δικαιωθεί η περίοδος της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού, δεν χάθηκαν ολότελα ακόμα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.